Alimentatie, Sanatate

Vrei sa renunti usor la fumat? Iata ce trebuie sa faci!

Dupa ce iti faci o lista de motive pentru care sa renunti la fumat, pune-ti o data in care vrei sa renunti cu adevarat. Spune-le prietenilor, membrilor familiei si colegilor tai de munca, asa ca vei avea o sectiune de bucurie si oamenii care iti vor face morala daca cazi inapoi in viciu.

Inceteaza sa cumperi cartuse de tigari. Cand ai decis ca vrei sa te opresti din fumat cu adevarat, nu mai cumpara tigari cu cartusul. Forteaza-te sa cumperi doar un pachet si sa porti cu tine doar 2-3 tigari. Astfel, le vei rationaliza si nu poti aprinde alta tigara, de indata ce ai terminat-o pe prima.

Activitati care substituie fumatul. Inainte ca poftele sa te loveasca, noteaza cateva lucruri pe care sa le faci, in loc sa te intinzi dupa o tigara. Fa o plimbare, ia o cana de cafea sau ceai, mesteca guma, citeste o carte, joaca un joc, orice joc care te va indeparta de fumat.

Acest lucru este in special important cand vine vorba de timpurile cu care esti cel mai obisnuti ca fiind o pauza de tigara. Daca fumai o tigara la o cana de cafea pe terasa restaurantului tau favorit, schimba locatia. Mergi intr-un loc diferit si ia-ti un ceai. Scapa de vechile obiceiuri.

Daca fumai la barul tau favorit, si locul este plin cu prieteni fumatori, incearca sa stai departe de fum cand incerci sa te lasi de fumat, cand puterea credintei este cea mai fragila.. Nu exista vreun bar de nefumatori in apropiere care are aceleasi mese de biliard si un televizor mare la care te poti uita la Champions League?

Nu te opri din citit acum. Nu vrei ca cei iubiti sa sufere din pierderea acestui obicei teribil, nu-i asa?

Asa ca, fa cumva si in secunda 2 renunta la fumat, fiindca nu este nici un beneficiu pentru corpul tau, dar nici pentru tine.

S-ar putea să-ți placă și...