O centrala fara termostat este practic greu de inchipuit, cel putin in contextul zilelor noastre. Modernul isi spune cuvantul, astfel ca ne consideram cu o etapa mai evoluata. Asadar, un termostat, dispozitivul care controleaza o centrala, este de preferat a fi parte din sistemul instalat intr-o incapere.

Pe piata, exista numeroase optiuni asadar, ai de unde alege. Pentru categoria de termostat clasic cu fir lucrurile sunt mai simpliste. Asta nu inseamna ca nu sunt si avantajoase. Iata despre ce este vorba.

  • Un termostat cu fir va tine in siguranta in cazul in care in spatiul de locuit exista si copii. Acestia sunt si cei mai predispusi la sotii, astfel ca ar putea sa intervina asupra integritatii unui termostat wireless, considerandu-l o jucarie. Pentru acele termostate care se plaseaza intr-un loc anume, pot fi mascate astfel ca nu va exista control din partea persoanelor neavizate.
  • Un termostat cu fir are garantia ca intre centrala si acesta nu exista intreruperi de conexiune. In alte cazuri s-ar putea sa se piarda contactul spre exemplu insa la cele cu fir exista certitudinea ca astfel de lucruri nu se intampla. Sunt asadar precise.
  • Sunt ideale in spatii comerciale, de asemenea, sau acolo unde exista flux de persoane. Un termostat care nu are fir si se muta in alte locuri poate fi deranjant si un risc de a fi pus in locuri greu de gasit ulterior. Asta se intampla cand nu ai un control al situatiilor – spre exemplu in cadrul unui cabinet. Exemple sunt numeroase in acest sens. In orice caz, un termostat cu fir este o alegere optima.
  • Gama de oferte este variata, au si ele functii diverse si de asemenea preturile sunt acceptabile. Tocmai pentru faptul ca au fir, termostatele din aceasta gama sunt mai ieftine. Dar acest lucru este de fapt un avantaj.

Sa nu credeti ca doar pentru faptul ca are fir un termostat nu este la fel de eficient si performant. Optiunile pe care le veti gasi pe piata pot include termostatele cu display de tip mini LCD. Au totusi un meniu simplu de folosit.

Cazul tipului clasic este termostatul cu tub capilar. Nici acestea nu sunt de omis pana la urma, caci scopul este ca utilizatorul sa gaseasca varianta optima pentru sine. Sunt multi care se simt usor depasiti de tehnologie astfel ca isi doresc varianta simplista si care sa nu le impuna dificultati. Ei bine, mai simple decat cel cu fir pare ca nu se va gasi.

Cand se achizitioneaza unul, trebuie verificata compatibilitatea termostatului cu tipul de centrala pe care o aveti in dotare. De asemenea, este de preferat sa verificati daca vi se ofera si o garantie a produsului. Asta ca un plus de incredere pentru ceea ce alegeti.

Daca ne gandim si la partea functionala, pana la urma de ce ar exista un termostat pentru centrala, controlul pe care utilizatorul il va avea asupra caldurii, intensitatiii acesteia, este doar o parte a povestii. Se poate economisi cand se reduce nivelul de caldura, cand se inchide centrala, si nu va implica sa mergeti direct la sistem, ci puteti face asta din camera in care este amplasat termostatul. Practic, este o alta etapa de confort introdusa in modul in care pot functiona astfel de sisteme de incalzire.