Tehnologie

Trucuri pentru a economisi

Chiar daca vei spune ca a economisi bani nu este ceea ce te caracterizeaza exista si alte forme de a reduce din cheltuieli. Asa se face ca ai dori sa tii cont de modul in care utilizezi electricitatea spre exemplu, cand vei face ca facturile tale sa fie simtiror reduse. In acest sens descopera cateva trucuri:

  1. Daca inca te bazezi pe becurile clasice nu ai ideea cat gresesti. Alege cele de generatie noua, poate chiar de tip led care rezista cu mult mai mult si nu in cele din urma sunt si ele care nu pierd din intensitatea luminii sau cele care emana caldura.
  2. In ceea ce priveste masina de spalat nu numai ca aceasta ar trebui si ea sa fie cat de cat aproape de anii moderni de fabricatie caci in timp s-au dezvoltat tehnologii care sa ajute la un consum redus de energie insa de asemenea sa tinem cont de faptul ca cele cu incarcare orizontala economisesc atat apa cat si electricitate.
  3. Nu uita sa ai instalat un termostat care sa opreasca sursele de caldura la un anumit prag setat.
  4. Alege mai degraba un ventilator in tavan; nu numai ca acesta va cuprinde o arie mai mare insa economiseste mai mult decat altele.
  5. Cauta sa iti cumperi becuri cu senzori spre exemplu in curte, in fata casei, pe scara de bloc. Acestea se vor folosi numai cand este necesar la trecerea unei persoane astfel ca nu vor lumina non stop pe timp de noapte si implicit iti reduc din costurile la facturile de energie.
  6. Centrala pe gaz este mai eficienta cand vine vorba de consum fata de cele care se bazeaza pe electricitate.
  7. Pe cat posibil pe o zona cat de mica investeste in panouri solare. De asemenea sa izolezi casa sau blocul este o metoda care te ajuta sa economisesti cand vine vorba de nevoia de caldura sau de energie pentru a racori zona.

S-ar putea să-ți placă și...