Personale

Totul despre alcool

Alcoolul foarte nocivPersoana medie ce are 15 ani sau mai mult, global, bea 26.2 de cani de alcool pur intr-un an, potrivit unui raport de stiri de la organizatia mondiala a sanatatii. Acest lucru inseamna mai putin de jumatate de 14 ml de alcool pur in fiecare zi. Cel mai mare nivel de consum continue sa fie gasit in lumea dezvoltata, potrivit declaratiilor raportului, in regiunea europeana a organizatiei mondiale de sanatate, incluzand tari precum Germania, Rusia, Austria si Anglia, si regiunea a organizatiei de santate mondiala a americilor, incluzand toate tarile din America de Nord, Centrala si de Sud).

Tarile care consuma cel mai mult, potrivit raportului organizatiei de sanatate mondiala, variaza foarte mult. Comportamentul poate fi atribuit unui numar de factori, incluzand sociodemografic, rata de abstinenta, nivelul de dezvoltare economica, cultura si tipul preferat de alcool.

Raportul declara nivelul mediu de consum, ce sunt gasite in organizatia de santate mondiala din vestul regiunii oceanului Pacific, ce se intinde de la China in nord si vest pana la Noua Zeelanda in sud si Polinezia franceza in est, si organizatia de sanatate mondiala din regiunea africana, ce include majoritatea centrala si din sudul Africii.

Cel mai mic nivel de consum a fost gasit in regiunea din sud-estul Asiei si in special in regiunile est mediteraneene. Tarile de acolo includ Pakistanul, Iranul, Syria si Afganistanul.

Raportul a detaliat consumul de alcool in aproape 200 de state membre. Mai mult de 3 milioane de oameni au murit in 2012, ca rezultat o folosirii nocive a alcoolului, dupa cum declara raportul, scotand in evidenta cum consumul de alcool creste reiscul de dezvoltare a mai mult de 200 de boli, incluzand ciroza de plaman si unele tipuri de cancer.

Dr. Oleg Chestnov, asistent al Organizatiei Mondiale de Sanatate, spune ca mai multe trebuie sa fie facute pentru a ajuta sa protejeze populatia de consecintele negative asupra sanatatii a consumului de alcool.

S-ar putea să-ți placă și...