htc one x
Tehnologie

Telefonul… „trebuie resoftat”

htc one x
htc one x

In ziua de astazi, telefoanele mobile sunt o adevarata necesitate. Daca e sa luam in considerare cat de aglomerate sunt unele zile si cat de mult timp ajungem sa economisim printr-un simplu telefon. Problema vine in momentul in care telefonul tau mobil, nu mai este pe aceeasi lungime de unda cu tine si te lasa cand ai nevoie mai mare de el.

In cazul smartphone-urilor auzi de foarte multe ori ca nu mai functioneaza corect pentru ca trebuie resoftat. Ce inseamna asta? E acelasi proces prin care instalezi un sistem de operare pe un calculator, dar pe un telefon mobil. Modul de operare al acestora este indentic din foarte multe puncte de vedere cu un PC. Vorbim mai exact de sistemele de operare Android sau iOS. Mai sunt si alte sisteme de operare pe piata cu ar fi Blackberry OS sau Windows Phone dar primele mentionate sunt cele mai utilizate.

In momentul in care sistemul de operare de pe telefonul tau incepe sa nu mai functioneze corect, unele functii ale telefonului nu vor mai functiona cum trebuie. Spre exemplu touchscreen-ul acestuia ar putea sa nu mai raspunda la comenzile tale, sau e posibil ca telefonul sa se intrerupa in mijlocul convorbirii sau chiar sa se restarteze fara nici un motiv aparent.

Pentru inceput, ai putea incerca o resetare a telefonului la setarile din fabrica, astfel totul ar fi ca la inceput, insa daca problemele continua sa se manifeste, ar fi bine sa mergi la un service mobil specializat cum ar fi glassgsm.ro.

Vei avea astfel siguranta ca problema legata de reinstalarea sistemului de operare ar putea dispare. Poti de asemenea sa ceri service-ului sa iti instaleze o versiune mai noua a sistemului de operare. De obicei sistemele mai noi vin cu cateva imbunatatiri si o stabilitate mai mare, dar asta depinde de capacitatile tehnice ale telefonului.

O resoftare dureaza cel mult 30 de minute, indiferent de telefon, asa ca vei putea sa iti folosesti telefonul in mod obisnuit foarte rapid. Cazurile mai grave sunt acelea in care sistemul de operare nu este vinovat pentru functionarea defectuasa a telefonului, fapt ce ar sugera o defectiune de ordin tehnic. Chiar si asa un service specializat precum cel mentionat mai sus te va ajuta sa iti readuci telefonul la performanta si functionalitatea initiala.

Data viitoare cand vei auzi de acest termen. resoftat. sa nu te ingrijoreze prea mult, intrucat e o actiune simpla si nu foarte costisitoare.

S-ar putea să-ți placă și...