Scenele saptamanii

Statiunea Mamaia

Mamaia, cea mai mare statiune turistica din Romania, este dezvoltata pe o fasie de nisipi scaldata la rasarit de valurile marii, iar la apus de apa dulce a lacului Siutghiol,  aceasta laguna avand o lungime de 7,5 km si o latime de 2,5 km, unde se practica sporturi de apa precum schi nautic sau yachting.

Primul stabiliment balnear dateaza din perioada 1906 – 1919, in prezent fiind una dintre cele mai frumoase statiuni maritime europene. Datorita asezarii sale excelente, se simte necontenit suflarea brizelor de zi de si de noapte, care bat cand dinspre mare, cand dinspre lac.

In plin sezon, este scaldata in soare 10 – 12 ore pe zi. Plaja statiunii, ce poate rivaliza cu celebrele plaje de la Cannes sau Saint Tropez de pe Coasta de Azur, este acoperita cu un nisip deosebit de fin, intins pe o lungime de 8 km si o latime de 100 – 200 m. De-a lungul acestei plaje exceptionale se insira elegante si cochete hoteluri, terenuri de sport, piscine in aer liber, discoteci, parcuri de agrement, teatru de vara, existand multe posibilitati de practicare a sportului de apa si de invatare a iahting-ului si a inotului, dar si posibilitati de pescuit pe lacul Mamaia.

In aceasta fermecatoare statiune, scaldata in soare si in suavul parfum al floriilor, mangaiata de infinitele valuri si aninata de o atmosfera fermecatoare se intalnesc in fiecare vara zeci de mii de turisti, din toate colturile lumii.

S-ar putea să-ți placă și...