Personale, Sanatate

Somniferele si totul despre ele

Aparent, pastilele pentru somn pot sa para tratamentul perfect in cazul insomniilor. Iei o pastila, iar cateva minute mai tarziu aluneci intr-un somn adanc. Cu toate ca au utilizari legitime, pastilele pentru somn au o multime de riscuri si efecte secundare, pe care multi oameni nu le cunosc. Acestea sunt sigure, insa atunci cand sunt folosite in mod necorespunzator, pot sa apara o multime de probleme.

Inainte de a apela la astfel de medicamente pentru a avea un somn mai linistit, afla ce probleme pot sa creeze aceste somnifere.

Poti construi, intr-un stil foarte alert, o toleranta la astfel de pastile. Cand iei pastile pentru a dormi mai bine pentru o perioada mai lunga de timp, corpul tau se va obisnui cu acest medicament, iar in acest fel vei avea nevoie de doze din ce in ce mai mari pentru a obtine acelasi efect. Daca iei o doza prea mare, acest lucru ar putea conduce la o respiratie deficitara in timpul somnului, si poate provoca chiar si moartea. Pentru ca astfel de lucruri sa nu se intample, incearca sa nu iei somnifere pe o perioada mai lunga de doua saptamani.

Cele mai importante lucruri legate de insomnie sunt cum si cand sa nu le mai luam. Daca renunti deodata la somnifere, poti face ca insomniile sa reapara, iar acest lucru inseamna ca poti experimenta aceleasi simptome sau unele chiar mai rele. Pacientii trebuie sa se consulte cu un medic inainte de a renunta la somnifere.

Se pare ca exista o multime de somnifere care au anumite substante in compozitia lor, si reusesc sa reziste in organsim pana a doua zi, iar acest lucru nu poate fi benefic daca ai de gand sa conduci masina. In cazul in care ai activitati importante a doua zi, incearca sa nu iei somnifere daca stii ca nu poti sa te bucuri de cel putin sapte ore de somn.

S-ar putea să-ți placă și...