Scenele saptamanii

Racoreste casa inteligent, rapid si eficient

Cand caldura iti da batai de cap tot ceea ce poti sa faci este sa iti tii piept si astfel sa faci in asa fel incat confortul tau sa nu fie unul scazut. Din acest punct de vedere conteaza sa iti analizezi situatia si mai cu seama sa punctezi un strict necesar pentru modul in care caldura iti invadeaza casa.

  1. Nu lasa geamurile deschise. Contrar a ceea ce ar crede unii, contrar faptului ca ai nevoie de aer proaspat pe timp de zi si mai ales la orele pranzului aerul prea cald iti va da batai de cap. Asa ca se recomanda ca geamurile sa fie inchise pe timp de zi si deschise pe timp de seara cand aerul este mai rece.
  2. Acopera geamurile. Nu este de ajuns sa tii cont de perdea ci mai degraba de o draperie care sa te ajute sa inlaturi bataia directa a razelor de soare. Si desigur, cu cat sunt mai deschise cu atat mai bine doar ca vei avea nevoie ca acestea sa fie mai groase pentru a preveni patrudnerea caldurii. Asta pentru ca o culoare inchisa si mai rau chiar negrul este cel care atrage caldura si o absoarbe.
  3. Foloseste in general o lenjerie de pat care sa iti sporeasca senzatia de racoare. In acest sens te poti baza pe satin sau pe in. Sunt ideale pentru aceasta perioada.
  4. Nu mai gati. Sau cel putin rezuma-te la ceea ce poti sa faci fara sa gaesti si sa faci caldura si aburi in casa caci in asa fel nu faci altceva decat sa adaugi si mai multa caldura in casa.
  5. Pune sub ventilator un bol plin cu gheata. Pe masura ce aceasta se va topi la temperatura camerei vaporii reci se vor imprastia cu ajutorul venitalorului, ceea ce va racori intreaga incapere.

S-ar putea să-ți placă și...