Prieteni

Prietenii

“Nu toata lumea ti-e prietena, fiecare este pentru el.” – mi s-a spus de cateva ori in viata, insa nu am luat aminte niciodata.

De curand am descoperit ca, cu trecerea timpului, viata si oamenii ne dezamagesc si, ca uneori devenim imuni din cauza experientelor personale si ajungem sa ii ranim pe cei care ne sunt apropiati.

Sa luam exemplu cazul meu, si anume faptul ca nu am pus mare pret pe sfatul de mai sus, am impartasit secrtele mele unor oameni pe care la momentul respectiv i-am considerat prieteni, insa ei mi-au inselat increderea furand sau imprastiind zvonuri false. Din aceasta experienta deloc placuta, am invatat sa fac diferenta intre simple cunostinte si prieteni. Prietenii adevarati sunt oamenii care ma cunosc in profunzime, nu numai la suprafata. Sunt acei oameni care m-au vazut cand eram sus, m-au vazut cand eram si la pamant, iar parerea lor despre mine nu s-a schimbat cu nimic, pentru ca un prieten adevarat stie sa-mi fie aproape si la bine si la rau, cu sfaturi intelepte si juste, cu o ureche gata sa asculte si un umar pe care sa plang.  Daca gasesti astfel de prieteni, tine-i aproape! Fii pentru ei asa cum sunt si ei pentru tine, pentru ca cea mai buna metoda ca sa ai prieteni buni este sa fii un bun prieten.

E mai bine sa ai prieteni care nu sunt refractari si care nu poarta cicatrici ale trecutului, caci oamenii de genul acesta au tendinta de a se invalui in negativism si drama, teme care te vor intina inevitabil, si pe tine, si care te vor afecta. Daca esti o persoana evoluata, cu obiective clar definite si cu un plan anume pentru viata ta, prietenii ar trebui sa fie oglinzi ale acestei descrieri. Nu trebuie sa aiba aceleasi teluri, ci doar pareri optimiste si aspiratii. Ar trebui sa fie oameni care sa stea pe picioarele lor, care isi asuma propriile fapte si care nu dau vina pe altii pentru tot raul din ograda proprie. Prietenii tai trebuie sa aiba un stil de viata similar stilului tau, altfel, nu vei simti niciodata cu adevarat ca poti fi tu insuti in preajma lor fara sa te judece. Prietenii tai trebuie sa fie persoane pe care le admiri, iar ele sa te admire, sa existe o reciproca de stima si sprijin intre voi.

“Nu toata lumea iti e prietena..” – fii atent la oamenii in fata carora te deschizi! Prietenii exista ca sa te sprijine, sa-ti dea sfaturi, sa-ti fie confidenti, ci NU capitani pe vasul numit “viata ta”.

TU esti responsabil pentru traseul pe care navighezi si fiecare le stie pe ale lui.. Viata TA trebuie sa fie A TA!