Fiscalitate, Personale, Psihologie, Stiri Online

Patreaza banii la saltea

Nu este usor sa economisesti insa trebuie sa o faci. Daca ai sta sa calculezi cat de usor cheltui bani ti-ai da seama ca muncesti numai pentru a cheltui. Iata cateva metode aparent simple insa eficiente pentru a reusi sa iti duci la bun sfarsit misiunea:

  1. Evita sa iti petreci timpul liber in mall-uri. Sau cel putin redu aceasta activitate si astfel iti vei pastra o parte din bani. Astfel de locuri nu fac altceva decat sa te influenteze sa cheltui mai mult si mai mult si de la simple stari de foame si pana la partea de shopping efectiv nici nu stii cand s-au dus banii.
  2. Planifica banii. Daca vei  merge in fiecare zi la magazin sa cumperi mancare iti vei da seama insa ajungi sa cheltuiesti cu mult mai mult. Asa ca planifica totul si fa un buget pentru cheltuieli de care ar fi bine sa te tii de fiecare data.
  3. Home made. Mancarea mai ales este cea care te poate scuti de nenumarate cheltuieli. Nu in sensul in care nu ar trebui sa mananci insa sa tii cont de mancarea facuta acasa in loc de cea de la restaurant si chiar si deserturile la care poftesti in fiecare zi. Faci cantitate mai mare si iti ajunge pentru mai multe zile.
  4. Nu pleca cu bani de acasa. Ori daca esti atat de impatimit de cumparaturi si ajungi chiar si sa imprumuti numai de dragul de a cumpara ceva nou atunci tine cont de faptul ca exista chiar si gadget-uri care efectiv iti blocheaza accesul la portofel. Nu vei dori sa ajungi pana la punctul in care esti chiar dependent asa ca mai bine te autoeduci in acest sens.

Ce-i drept banii au o putere asupra noastra insa trebuie sa intelegem ca raportul trebuie sa fie invers, tu ii faci, tu ii controlezi.

S-ar putea să-ți placă și...