Chiar daca uneori timpul  trece  prea repede si mai ales avem foarte multe de facut trebuie sa ne planificam anumite lucruri. Si daca vrei sa ai cat mai mult timp atunci este esential sa faci mai putine lucruri. Important este sa afli intai cat timp pierzi aiurea si cat timp eficient folosesti.

Planifica-ti lucrurile inca de dimineata. Daca iti planifici viata ai numai de castigat. In acest fel nu te abati aiurea de la lucrurile pe care stii ca le ai de facut. Un lucru esential este sa fii mereu punctuala. Cu cat sosesti mai repede cu atat mai bine.

Tu esti singura persoana care poate hotari cum sa isi traiasca viata. Sterge anumite lucruri care crezi ca le faci inutil si care iti mananca viata inutil. Acest timp pretios il poti petrece cu cei dragi. De asemenea foarte important este sa nu pierzi mult timp la televizor. Gandeste-te ca daca petreci cateva ore seara la televizor se aduna si tot asa. Acest timp il poti pastra pentru o plimbare sau pentru sport.

Un alt lucru foarte important este sa iti termii treaba cat mai repede. Chiar ti-ai propus sa termii o anumita treaba intr-o ora incearca sa o termini in jumatate de ora. Mai ales cand apare starea de presiune accelerezi ritmul si in acest fel termini treaba mai repede. Timpul ramas il poti folosi pentru a face curat, a da un telefon persoanelor dragi etc.

Noteaza intr-un jurnal ce faci tu zilnic, macar o saptamana. Tot ce faci de cand te trezesti pana mergi la culcare. Si nu omite detaliile, cel mai important este sa fii cinstita si sa nu trisezi. Acest lucru te ajuta sa vezi cand pierzi timpul degeaba, sau daca folosesti un timp prea mare pentru anumite activitati. Este indicat sa spui si cat stai la cafea, sau cate minute pierzi vorbind la telefon.