cabinet-drSerban
Beauty, Educatie, Sanatate, Servicii

Opteaza pentru sanatatea dintilor tai

cabinet-drSerban
cabinet-drSerban

Consumul de alimente nesanatoase, incepand de la bauturile carbogazoase, dulciurilor, fumatul sau stresul pot cauza probleme ale cavitatii bucale, de la sangerari ale gingiilor, inflamatii ale acestora, dureri dentare, carii, abcese, pan la parodontoza, care in cele din urma necesita un consult si un tratament stomatologic.

Degradarea gingiilor si a dintilor necesita de fiecare data un control stomatologic, deoarece multi pacienti risca sa isi piarda dintii si doresc refacerea dentitiei pentru pastrarea danturii, iar multi dintre ei, de cele mai multe ori, opteaza pentru implanturile dentare, in ultima faza. Un implant dentar presupune refacerea dentitiei prin introducerea radacinilor artificiale pentru noii dinti, sub forma unor piese de titan pe suprafata arcadei dentare, o metoda foarte dureroasa.

Multe afectiuni stomatologice cauzeaza bolile parodontale, care sunt de natura infectioasa, cauzate de nivelul florei micorbiene din cavitatea bucala, afectand gingia si tesuturile de sutinere a dintilor. Netratarea afectiunilor parodontale conduce la pierderea dintilor. Pentru a nu se ajunge in aceasta situatie este bine sa apelezi la cel mai bun tratament parodontoza pe care medicul tau dentist ti-l recomanda, astfel incat uneori tratamentul poate fi de lunga durata. Cei mai multi medici stomatologi sustin ca in cazul parodontozei sunt implicati mai multi factori, printre care factori genetici, psihologici, de mediu, obiceiuri vicioase, alimentatia nesanatoasa sau bolile profesionale.

Varsta nu este o scuza atunci cand suferi de parodontoza, astfel ca intalnim persoane care de la varsta de 14 ani sufera de afectiuni ale dintilor si gingiilor care necesita un tratament de parodontoza, si implicit pacientului i se cer o serie de analize inainte de efectuarea tratamentului, pentru a nu suferi reactii adverse la produsele utilizate.

Radiografiile dentare sunt cele care evidentiaza situatia gingiilor si a dintilor, evidentiind pierderea osoasa din jurul dintilor. Medicul stomatolog Dr. Serban spune ca scopul unui tratament parodontal il reprezinta indepartarea bacteriilor si a tartrului, refacerea dimensiunilor normale ale santului gingival, eliminandu-se  cauzele care au condus la aparitia parodontitei. Programul de tratament cuprinde mai multe etape, mai multe vizite la medicul stomatolog, un regim alimentar mai strict, precum si medicamente antiinflamatoare sau antibiotice care se vor administra pe cale orala.

Incepand de la o pasta de dinti de calitate, la pastile, antibiotice, periajul corect al dintilor, apa de gura si finalizand cu tratamentele chirurgicale, se poate obtine o dantura sanatoasa, previn distrugerea tesuturilor gingivale. De asemenea, inainte de inceperea tratamentului trebuie sa fie indepartata placa bacteriana de la nivelul dintilor si radacinilor acestora.

Insumand toate aceste considerente, se poate spune ca parodontoza este o afectiune care poate fi prevenita, fiind de cele mai multe ori rezultatul unei igiene orale necorespunzatoare. Pentru o mai buna sanatate a cavitatii bucale se recomanda periajul zilnic de cel putin doua ori, folosirea atei  dentare, a apei de gura si a unei paste de dinti de calitate.

S-ar putea să-ți placă și...