Personale

Obiective turistice in Bucuresti

Avantajul real pe care il ofera Bucurestiul strainilor, in comparatie cu Sofia, capitala Bulgariei, este pretul mai avantajos si faptul ca este cea mai putin costisitoare capitala din Uniunea Europeana. In Bucuresti turistii pot petrece cu usurinta cateva saptamani la acelasi pret pe care l-ar plati pentru cinci zile la Londra sau la Paris. Iata care sunt 7 dintre cele mai importante obiective turiste pe care atat vizitatorii straini, cat si cei din provincie le pot vizita in capitala Romaniei :

* Palatul Parlamentului.

Aceasta cladire a fost construita in perioada comunista pentru a servi ca sediu al guvernului roman. Dupa Pentagonul din SUA, este cea mai mare cladire administrativa si este probabil cel mai faimos punct de reper din Bucuresti.

Palatul Parlamentului

* Arcul de Triumf.

Arcul de Triumf este construit dupa modelul faimosului Arc de Triumf din Paris. De fapt, multe cladiri din oras construite inaintea perioadei comuniste, urmeaza stilurile frantuzesti.

Arcul de Triumf

* Ateneul.

Aceasta cladire gazduieste orchestra filarmonicii orasului si se afla pe lista Patrimoniului European al Uniunea Europeana. Nu numai ca este o cladire frumoasa, dar si concertele sunt foarte accesibile.

Ateneul roman

* Palatul Cotroceni.

A fost construit pentru a fi resedinta de mostenitorilor Regatului Roman, Ferdinand si Maria. Dupa 1977, palatul Cotroceni a fost folosit de catre dictatorul comunist Nicolae Ceausescu drept casa de oaspeti. Incepand cu anul 1991 cladirea a devenit resedinta oficiala a Presedintelui.

S-ar putea să-ți placă și...