Sanatate

Motive sa faci sport

Trebuie sa avem mereu o motivatie pentru a merge mai departe sau pentru a face ceva, orice. Cand vine vorba de sport unii se  gandesc doar la modul in care ar putea sa isi contureze mai bine corpul cand de fapt ar trebui sa fie un obicei la fel ca oricare altul de zi cu zi. Fara sport nu prea avem sanse la o viata sanatoasa si in masura in care situatia medicala ne permite ar trebuie sa luam toate avantajele din ceea ce inseamna miscarea fizica:

  1. Sportul imbunatateste activitatea creierului. Asta inseamna o circulatie sanguina mai buna si un flux mai mare de oxigen ce ajunge la toate organele interne si la creier, cel care de altfel are nevoie de mult oxigen pentru a functiona cum trebuie. Vei avea o activitate cerebrala mai buna daca faci sport.
  2. O imunitate sporita. Sportul intareste si imunitatea si chiar si cand transpiri facand sport acest lucru este benefic caci elimini mai repede toxinele din organism.
  3. Fara dureri de cap. Se intampla adesea ca durerile de cap sa fie rezultatul unor probleme de hidratare, lipsa de sport de asemenea din cauza nivelului de oxigen scazut. Din nou ajungi la concluzia ca ai nevoie de sport.
  4. Oasele devin mai puternice. Asta pentru ca in timp exercitiile fizice te vor face mai rezistent din orice punct de vedere.
  5. Un ritm mai bun, un somn mai bun. Poate ca nu  iti dai seama insa ai nevoie ca energia pe care o ai sa se consume pentru ca somnul sa iti fie linistit si sa eviti insomniile. Asa ca doar cateva minute de sport pe zi sunt si ele suficiente pentru asa ceva.

Si toate aceste beneficii sunt si pe termen lung cand la batranete nu vei avea parte de dementa in faza prea rapid debutanta si poti evita de asemenea numeroase probleme.

S-ar putea să-ți placă și...