Personale

Motive pentru care trebuie sa inveti pentru Bac

Iata cum au trecut rapid anii si te-ai trezit ca ai terminat si liceul. Dupa balul fantastic de absolvire la care cu siguranta te-ai distrat grozav, urmeaza timpul sa te pui cu burta pe invatat. De ce? Pentru ca urmeaza bacul. Da minunantul bac. Trebuie sa stii ca examenul de bacalaureat este un moment important in viata ta, chiar decisiv. De asta toata lumea din jurul tau pune presune pe tine sa inveti. Se spune ca toate aceste informatii ar trebui sa le stii pana acum. Totusi daca nu ai idee despre ce e vorba este cazul sa te apuci serios de invatat.

Toti iti zic ca trebuie sa inveti, si stii si tu acest lucru dar parca iti trebuie niste lucruri care sa te motiveze. In primul rand ia-o usor, nu te panica. Stiu ca ti se pare o multitudine de carti si manuale, dar daca le iei pe rand nu ti se vor mai parea atat de multe. Atunci cand simti ca esti la capatul puterilor, si parca nu mai ai niciun chef de invatat, aminteste-ti ca mai ai putin si se termina totul.

Cu cat termii mai repede cu atat mai bine. Dupa te poti distra si relaxa asa cum trebuie. Asa ca strange un pic din dinti acum si mergi mai departe. Stabileste-ti anumite obiective si daca reusesti sa le indeplinesti rasplateste-te singura. De exemplu propune-ti sa faci intr-o zi 30 de variante la matematica si daca reusesti sa le faci, acorda-ti o rasplata. Uita-te la un serial preferat sau iesi cu prietenele in oras.

Este bine sa te gandesti la viitorul tau. Probabil te-ai saturat ca parintii sa te bata toata ziua la cap, vrei sa fii si tu pe cont propriu. Chiar daca e o simpla diploma te ajuta mult in viata. Este necesara atat pentru o facultate cat si acolo unde vei dori sa te angajezi.

S-ar putea să-ți placă și...