scriitori
Curiozitati, Educatie, Poezie, Social, Stiri Mondene, Stiri Online, Tragic

Morti in lumea literaturii

scriitori

scriitoriIn lumea literaturii nu este usor sa supravietuiesti, insa daca esti tare de inger si stii cum sa te faci cunoscut, fara a te enerva prea tare,atunci vei duce o viata relativ buna. Exista totusi multi sctiitori si scriitoare care s-au stins din viata mult prea devreme, si asta pentru ca nu au putut face fata stresului si insuccesului din timpul vietii. Cu toate acestea, operele lor au fost recunoscute, acceptate si valorificate dupa moarte, primind chiar si recunoastere internationala si premii de mare valoare in lumea literaturii.

Lord Byron – 1788-1824 (36 ani)

„Moartea, asa cum este numita, este un lucru care ma face sa plang,

Si totusi o treime din viata se petrece in somn.” – Lord Byron, Don Juan

Poet, revolutionar si politician, Lord Byron avea mai multe fatete decat personalitatea sa mai degraba controversata. Puterea sa exemplara in lumea poeziei a fost mai degraba evidenta in operele sale „Don Juan” si „Pelerinajul lui Childe Harold”. Pe langa eforturile sale literare, aceasta a fost un personaj cheie in Razboiul Grec de Independenta purtat importiva Imperiului Otoman. Tot in Grecia a avut parte si de moartea sa prematura, la varsta de 36 de ani, din caiza unei febre violente adusa de o bacterie numita „sepsis”.

Charlotte Brontë – 1816-1855 (38 ani)

„Cred ca monotonia si moartea sunt aproape la fel.” – Charlotte Brontë

Charlotte Brontë a fost cea maimare dintre cele trei surori Brontë. Romanul sau, „Jane Eyre” a fost scris sub pseudonimul Currer Bell, si a fost foarte bine primit de critici si de cititori in aceeasi amsura. Scris la persoana I din punctul de vedere al unei femei, romanul a generat review-uri pozitive de la diferite cercuri iar valva nu s-a potolit nici macar in ciuda speculatiilor generale cum ca Currer Bell ar fi de fapt o femeie.

Charlotte, la fel ca si surorile sale, Emily si Anne, a suferit de o sanatate precara in majoritatea vietii sale de adult. A murit la varsta de 38 de ani, in timp ce era insarcinata cu primul ei copil. Tragic!

S-ar putea să-ți placă și...