glucometru
Educatie, Sanatate, Stiinta

Moduri de utilizare pentru glucometre

glucometru

glucometruA cunoaste cum sa folosesti un glucometru  este un lucru ce trebuie sa fie stiut de toata lumea, atat de persoanele sanatoase, cat mai ales de cele care au probleme cu glicemia, sufera de diabet sau de prediabet. Un glucometru este un instrument sigur, simplu si de incredere cu ajutorul caruia poti sa iti afli mereu nivelurile de zahar din sange si sa iti tii sub control diabetul.

Asa cum sugereaza si termenul in sine de ‘glucometru’, acest instrument este un metru care functioneaza pe baza de baterie si care este utilizat in masurarea nivelului glucozei din sangele unei persoane. Acesta se prezinta sub forma unui dispozitiv mic si compact ce poate sa fie depozitat cu usurinta si poate fi purtat oriunde de catre persoanele care sufera de diabet, astfel incat acestea sa aiba mereu la dispozitie un ajutor in masurarea nivelului de zahar din sange.

Inca de cand au fost lansate pe piata dispozitivelor medicale, glucometrele au devenit o necesitate pentru fiecare familie ce dispune de un membru sau mai multi ce sufera de diabet. De aceea, este foarte important de stiut cum anume se foloseste un asemenea glucometru pentru masurarea glicemiei in cazul in care ne este solicitat ajutorul.

Primul dispozitiv de masurat glicemia a fost inventat tocmai in anul 1962, dar de atunci si pana in ziua de azi, cu anii, noile evolutii si schimbari tehnologice au fost introduse si alaturate acestui dispozitiv pentru a-l face mai prietenos cu utilizatorii si mai usor de folosit. Glucometrele sunt disponibile sub semnatura mai multor branduri, insa nu asta este neaparat ceea ce conteaza cu adevarat.

Pentru fiecare glucometru in parte, ar trebui sa verifici si sa citesti exact ceea ce scrie in ghidul de instructiuni  pentru a vedea cum se foloseste corect. Dupa ce ai achizitionat un astfel de dispozitiv si il ai la indemana, igienizeaza-te pe maini pentru a nu contacta nici o infectie. Vei avea nevoie de niste benzi de testare care sunt de unica folosinta si reactioneaza cu glucoza din sangele prelevat din deget de cele mai multe ori.

Astfel, utilizarea unui glucometru se initiaza prin introducerea unui test de glicemie in glucometru, in  urma caruia aparatul va porni in mod automat. Apoi, prin intermediul dispozitivului de prelevat sange, intepi degetul pentru a obtine picatura dorita. Acea picatura de sange trebuie aplicata in cadrul testului de glicemie astfel incat acesta sa contina sange. In final, poti citi si rezultatul care va fi afisat in mod automat pe ecranul glucometrului si iti vei putea da seama de nivelul zaharului din sange.

S-ar putea să-ți placă și...