Copii, Curiozitati, Educatie Sexuala

Mituri legate de sarcina

Sarcina este o perioada prin care majoritatea femeilor trec . Este o perioada nu tocmai placuta dar sentimentul ca aduci pe lume un copil care iti va schimba viata te entuziasmeaza.

Multe femei aduc niste lucruri in timpul sarcinii pe care nu ar trebui sa le faca, desigur multe dintre ele sunt false. Este important sa nu crezi chiar tot ce auzi.

Un mit oarecum inalnit in randul femeilor este ca nu poti face sex deoarece poti rani copilul. Exista anumite cazuri in care medicul interzice acest lucru, dar in rest esti libera sa faci tot ceea ce doresti cu partenerul tau.

Un alt mit renumit este ca nu poti vopsi parul in timpul sarcinii. Cine zice aceasta ? Chimicalele din vopsea este foarte mica , si cu siguranta nu iti afecteaza fatul.

Multe femei cred ca atunci cand esti insarcinata trebuie sa mananci pentru doi .Tot ce trebuie sa stii este ca trebuie sa ai o dieta echilibrata la care sa adaugi 300 de calorii.

De asemenea multe din femei cred ca daca vei manca arahide ii vei produce bebelusului o alergie. Daca nu este ceva ereditar din familia ta nici nu ar trebui sa iti treaca prin cap asa ceva.

Un alt subiect foarte controversat este consumul de alcool . Unii medici sunt de parere ca alcoolul nu trebuie sa existe in dieta unei viitoare mamici pe cand altii cred ca consumat periodic si in mod regulat nu iti poate provoca probleme.

Un alt mit este acela ca nu poti alerga in timpul sarcinii . Total fals ! Este important sa faci sport chiar sunt recomandate unele exercitii si atata timp cat tu te simti bine nu trebuie sa renunti la anumite activitati.

Multe dintre femei cred ca copilul influenteaza forma burtii. Gresit ! Absolut nimic nu influenteaza forma burtii. Si nu toate femeile pot alapta . Mai ales daca au facut anumite operatii chirurgicale la nivelul sanilor . Trebuie sa intrebi medicul mai ales in cazul in care apar anumite probleme.

Exista multe mituri legate de sarcina ,important este sa te simti tu bine si sa nu crezi chiar tot ce se spune.

S-ar putea să-ți placă și...