manichiura gel
Beauty, Femeia

Manichiura cu gel

manichiura gel
manichiura gel

Aceste manichiuri cu gel sunt foarte populare si rezista mai mult, insa pot acestea sa iti afecteze pielea si unghiile? Afla in cele ce urmeaza. Cu vanzari de oja de unghii de peste cateva milioane de dolari doar in Statele Unite, exista o mare intreaga de unghii decorate si vopsite in intreaga lume si nu doar in State.

Insa a da bani aiurea pe niste lacuri de unghii care se crapa si se cojesc in cateva zile poate fi o adevarata risipa de timp si de bani. Acum, femeile au la dispozitie optiunea lacurilor de unghii cu gel care ofera de la 2 la 4 saptamani de rezistenta pe unghii, fara riscuri de rupere a unghiilor sau decojire a lacului de pe acestea.

Lacurile de unghii cu gel rezista mai mult pe unghii si nu se decojesc la fel ca ojele obisnuite de care suntem deja satule. O mare gama de molecule din lacurile de unghii cu gel le ofera acestora tarie prin formarea unui strat de vopsea durabil si totusi flexibil pana la intarire.

Aceste lacuri de unghii cu gel  se fixeaza pe unghii si se intaresc oferind rezistenta datorita lampilor cu raze ultraviolete. Partea proasta la aceasta metoda de a-ti face manichiura sa reziste mai mult este faptul ca acest tip de manichiura poate avea si efecte secundare asupra unghiilor si pielii din jurul degetelor, asta din cauza razelor ultraviolete folosite in cadrul lampii care usuca.

Diamondnails este un site specializat in manichiura de orice tip si te poate ajuta cu sfaturi, produse bune si recomandari speciale potrivite exact pentru nevoile tale atunci cand vine vorba despre ingrijirea unchiilor si manichiura acestora. De asemenea, aici vei gasi si produse pentru acasa carere sa te ajute sa iti faci singura o manichiura profi in doi timpi si trei miscari.

Un studiu recent a aflat ca expunerea repetata la lumina tare a razelor UV poate cauza daune ADN-ului pielii care poate rezulta in imbatranire prematura si posibil chiar cancer de piele. Ca sa fim sinceri, nu exista un raspuns exact referitor la pericolul expunerii la razele UV din lampile pentru unghiile cu gel. Insa nu ar trebui sa ne facem prea multe griji referitor la aceasta expunere la razele UV. Riscul de cancer malign datorat aceste expuneri este foarte scazut totusi.

Chiar si asa, este foarte potrivit daca ne-am da cu o lotiune sau cu o crema impotriva razelor ultraviolete pe varfurile mainilor, in zona degetelor sau sa ne cumparam manusi impotriva razelor soarelui fara degete care sa ne ajute sa ne ferim de prea mul soare si raze UV.

Deteriorarea unghiilor este un alt aspect negativ. Un studiu a aflat ca exista un posibil risc de subtiere a unghiilor dupa aplicarea manichiurii cu gel la baza acestora. Cauza nu este inca dezvaluita si nu se stie exact de ce, insa poate fi rezultatul solutiei de indepartat lacul de unghii.

Aceeasi problema se aplica chiar si in cazul manichiurii pe care ne-o facem singure acasa cu ajutorul kiturilor de manichiura. Unele versiuni, totusi, pot sa nu fie la fel de puternice ca luminile puternice din cadrul unui salon de manichiura, asadar va trebui sa stai mai mult timp cu mainile sub lampa cu UV pentru a se intari oja si asta iti va afecta mai tare pielea mainii.

Indiferent ca vei alege o manichiura cu gel sau daca iti vei da doar cu o oja normala de unghii, acorda-le unghiilor tale o saptamana sau doua pentru a se recupera usor. Intre sesiunile de manichiura, hidrateaza-ti cu o lotiune speciala unghiile si degetele.

S-ar putea să-ți placă și...