Femeia, Psihologie, Relatii

Mama singura

Atunci cand esti mama singura iti este putin teama sa te apropii de barbati, iar intalnirile devin putin mai complicate, mai ales ca trebuie sa ai grija sa nu-ti neglijezi copilul. Poate ca la un momentdat ajungi sa crezi ca l-ai intalnit pe barbatul alaturi de care iti doresti a-ti petrece viata si fara sa stai prea mult pe ganduri vei pune relatia voastra intima inaintea celei pe care o ai cu copilul tau. Vei adora sa te pierzi in momentele de extaz, sa petreci cat mai mult timp cu iubitul tau, sa-ti doresti a fi mai mult decat mama, sa te bucuri de viata, sa fii femeie. Dar, neglijand relatia cu copilul, nu vei face decat sa strici acel echilibru pe care il creasei pentru el inainte de a intalni acest barbat si copilul ar putea deveni indisciplinat la scoala, si-ar putea pierde capacitatea de concentrare. Toate astea numai din egoismul tau. Ideal ar fi sa poti gasi un echilibru intre viata amoroasa si lumea familiei tale. Dupa ce ai gasit acest echilibru, va veni un alt moment dificil cand va trebui sa-i faci copilului cunostinta cu „prietenul lui mami”, ceea ce poate fi un lucru oarecum infricosator pentru tine, pentru ca nu stii ce va crede pustiul tau despre toata povestea asta. Oare cum sa i-l prezinti, cum sa-i explici ca sunteti intr-o relatie serioasa, fara sa-l afecteze acest lucru, insa… Va trebui sa-i explici copilului ca acest barbat ti-a devenit partener de viata, intrand astfel in vietile voastre, ale amandurora. Insa trebuie sa accepti si tu, ca pustiul tau are si el un cuvant de spus in decizia de a aduce un barbat in casa, altfel risti ca acesta sa devina obraznic si violent, iar tu vei ajunge sa fi pusa in situatia de a te ocupa de doua relatii separate – una cu iubitul tau si alta cu cel mic. Dar nu trebuie sa omiti un lucru, si anume ca barbatul trebuie si el sa incerce sa se apropie de copil, sa-si faca timp pentru a-l putea cunoaste si a-l intelege, astfel fiindu-ti si tie de ajutor. Copilul trebuie sa vada ca acest barbat te face fericita, te ajuta la treburile casei, va infrumuseteaza viata prin prezenta lui fara a si-o impune in mod fortat. Barbatul acesta trebuie sa aduca cu sine intelepciune masculina, specifica barbatilor, pentru ca tu esti mama lui, dar nu poti fi si model masculin in dezvoltarea copilul tau, de aceea trebuie sa afli si sa fi sigura ca acest barbat este potrivit pentru voi toti. Sfaturile primite de la acest barbat, privind treburile gospodaresti, responsabilitatile financiare, si cum anume sa fie atent cu o femeie, pot avea o influenta enorma asupra copilului. Trebuie ca tu sa simti si sa vezi ca acest barbat iti iubeste copilul, astfel evitand dramele, frustrarile si conflictele ce se pot crea intre voi. Cum altfel, decat sa incluzi si copilul in activitatile pe care le faci tu cu iubitul, astfel monitorizand relatia ce se creaza intre ei doi.

Copilul l-a acceptat pe acest barbat care te face fericita si se simte bine alaturi de voi doi, insa chiar daca tatal biologic al copilului este fostul tau sot, trebuie sa stie si el de noua ta relatie si despre omul care a intrat atat in viata ta, cat si a copilului sau. Va intalniti si i-l prezinti pe acela care l-ai ales sa-ti fie alaturi in viata, astfel incat fostul sot sa poata fi sigur ca cel mic este in siguranta; si apreciind faptul ca l-ai inclus si pe el in aceasta decizie, poate iti va oferi sprijinul sau.

Sfat: Ai grija sa iesi numai cu barbati care vor sa aiba copii, care iubesc copiii si stiu sa se poarte cu ei!

Nu trebuie sa traiesti  cu teama ca fiind o mama singura, nici un barbat nu va dori sa fii partenera lui de viata. Un barbat cerebral care te  iubeste si te respecta, nu se va lasa orbit si condus de anumite concepte invechite ca: „eu nu voi creste copilul altuia!”  sau  „ce va zice lumea daca aleg o femeie divortata cu un copil pe deasupra?” Daca va isi doreste cu adevarat sa fiti impreuna, copilul nu trebuie sa devina un impediment in materializarea relatiei voastre…

S-ar putea să-ți placă și...