Anii trec, iar asta nu ii impiedica sa aduca cu ei numeroase schimbari, care mai de care mai iesite din comun, de cele mai multe ori in opozitie cu cele ale anilor din urma. Toata aceasta observatie poate cu usurinta sa fie trecuta drept o simpla generalizare, daca am sta bine sa ne gandim. In multe dintre cazuri, aceasta regula nu are cum sa se aplice aproape deloc.

Chiar daca unele lucruri par sa fie intr-o continua schimbare, exista anumite obiceiuri care raman aproape neschimbate, cel mult se adapteaza.

Din aceasta categorie fac parte si invitatiile de nunta, care raman nelipsite de la orice asemenea eveniment. De cele mai multe ori este privita ca o forma de respect pentru invitati. Chiar daca unii sunt mai mult sau mai putin convinsi de eficienta unei asemenea invitatii, un lucru este sigur – nimeni nu doreste sa se abata de la aceasta regula.

Totusi cum ar fi daca s-ar face exceptie de la aceasta „regula” si s-ar opta pentru o nunta fara invitatii, de niciun fel? Cum ar fi sa nu se mai investeasca in estetica unei asemenea invitatii, care de cele mai multe ori aduce exclamatii de uimire, surpriza si o oarecare fericire?

Haideti sa ne imaginam aceasta situatie, sa facem un mic exercitiu mintal si sa vedem ce anume s-ar putea intampla. Cum ar fi sa trimitem invitatiile pe mail sau sms, in loc sa optam pentru niste invitatii nunta TBZ 2018 care sa aiba un efect garantat?

In primul rand, exista posibilitatea ca e-mailul sa ajunga in spam si sa nu fie vazut niciodata de destinatarul de drept. Chiar daca pare un scenariu hilar, putin absurd, exista posibilitatea sa se intample asa ceva. In al doilea caz, cel al trimiterii unui SMS, intreaga actiune poate sa fie considerata o adevarata lipsa de respect din partea invitatilor, care, cel mai probabil, nici macar nu vor mai dori sa participe la respectivul eveniment.

Apoi,  prezenta persoanei care face invitatia este extrem de importanta. Nimic nu are o putere de convingere mai mare decat inmanarea personala a invitatiei, cu numele respectivului invitat.

Chiar si cei mai reci sau poate insensibili oameni vor vedea acest gest ca fiind unul cald. Asa vor ajunge sa devina aproape instant plini de bucurie si nerabdatori la aflarea fericirei vesti, ca cineva cunoscut si iubit de ei le face o asemenea surpriza placuta. Astfel, se va transmite ideea ca respectiva nunta este extrem de importanta pentru cel care face invitatia si ca se va simti onorat de prezenta. Ce mod mai bun de  a transmite asta decat printr-o asemenea vizita, care are ca pretext inmanarea unei invitatii?

O invitatie neconventionala nu poate avea asemenea efecte, oricat de multe emoticoane s-ar folosi. In cel mai bun caz, exista probabilitatea sa para amuzante, dar in niciun caz convingatoare, adica luate cu adevarat in serios. S-ar parea ca invitatiile clasice, asa cum le stim de cateva zeci de ani, reprezinta combinatia norocoasa, dar si cea mai sigura.