relatii cu publicul
Management

In lumea moderna – strategii si promovare

relatii cu publicul
relatii cu publicul

Traim vremurile in care mai totul este „pe repede inainte” sau cum ar spune americanul, „fast”. „And furios” daca e sa tinem cont ca ne grabim si facem totul la foc aprins. Totul este HD, 3D, versiuni noi la puterea a doua. Am ajuns sa ne promovam online caci marea majoritate isi petrece pana si timpul liber intr-o astfel de lume. Si totusi clasicul ramane mereu o optiune, oricum ar fi.

Sa ne gandim la cei din lumea afacerilor sau ramanand in trend mai bine spus cei care fac parte din lumea business. Publicitatea este o parte esentiala caci chiar si cand stapanesti un domeniu foarte bine, cand oferi servicii de top sau produse de calitate, misiunea ta nu este inca incheiata daca nu stapanesti  si arta vanzarilor. In acest sens ai nevoie de idei moderne si inovatoare de fiecare data si de un public tinta pe care sa il faci receptiv la ceea ce oferi. Ori asta o firma PR poate sa faca; chiar daca inca te vei baza pe publicitatea in ziare sau la televizor, strategia de promovare are nevoie de un complex de aspecte si de o gura de aer proaspat.

Cand vine vorba de publicul care te mentine pana la urma pe linia de plutire, cel care iti asigura continuitatea in domeniu relatia cu acesta trebuie sa fie una constanta. Nu vii sa spui numai cand ai ceva nou, ci pastrezi o legatura cu publicul, sporind increderea si interesul fata de brand. Pe principiul “ochii care nu se vad se uita” asa cum si brandul ti-l doresti a fi vazut cu ochi buni in stil constant fata de public si relatia cu acesta trebuie sa fie la fel. O firma PR este necesara si o decizie strategica in acest sens.

Dincolo de ceea ce unii ar considera a fi la moda, in standarde o firma de PR reprezinta o unealta de promovare adoptata de companii nu numai pentru a fi in centrul atentiei in fata publicului ci si pentru a construi imaginea, brandul ca identitate ce asigura succesul. In felul acesta metodele folosite si serviciile oferite de o firma PR ajung sa atraga si investitori si potentiali clienti insa mai mult decat atat sa fidelizeze clientul deja existent. Se bazeaza pe relatia cu media, pe comunicate de presa sau discutii directe cu aparitii la locul potrivit. Te vei baza pe o astfel de firma pentru conferintele de presa, pentru evenimentele de promovare. Dar mai ales te vei baza pe o firma de PR pentru a atinge scopul: expunerea brandului la un nivel inalt, extins.

Formele de comunicare cu consumatorii sunt diverse si cu acelasi interes de fiecare data. Pe principiul ca un om informat este un om puternic, cu un pas inainte in fata celorlalti lumea trebuie sa stie despre brand pentru a sti ce sa aleaga. Dar in randul metodelor de advertising asa cum lumea moderna spune o firma de PR este o prezenta fara doar si poate cu o mare contributie in misiunea de promovare. De la investitori si pana la proprii angajati, de la publicul fidel pana la cei care ar putea sa urmeze acelasi curs firma de PR mentine o legatura eficienta cu toti acestia.

S-ar putea să-ți placă și...