hrana
Alimentatie, Sanatate

Hraneste-ti corpul cu mancare, nu cu otrava!

hrana

hranaMulte boli cronice moderne sunt cauzate de stilul de viata occidental. Acestea includ bolile cardiovasculare, diabetul de tip II si obezitatea. Dar exista si alte boli mai putin frecvente cum sunt acele autoimune care pot fi agravate, de asemenea, de mediul modern in care traim.

De ce se intampla totusi acest lucru? Deoarece populatiile mai „primitive” nu capata multe dintre aceste boli, dar oamenii moderni le fac. Avand in vedere ca populatiile primitive sunt din punct de vedere genetic identici cu noi, problema bolilor moderne ar putea fi pusa pe seama mediului inconjurator.

Scleroza multipla (SM) este una dintre cele mai comune boli ale sistemului nervos central (creierul si coloana vertebrala), fiind o boala neurologica cu o stare demielinizanta inflamatorie , cel mai frecvent diagnosticata la adultul tanar de varsta mijlocie. Aceasta poate duce la pierderea functiei neurologice.

Dr. Terry Wahls explica cum s-a imbolnavit se scleroza multipla si cum fiecare medicament pe care l-a incercat nu a facut nimic pentru a opri progresia acesti boli. Aceasta a decis sa ia problema bolii in propriile maini si s-a apucat de studiat literatura de specialitate. Aceasta a gasit o solutie pentru afectiunea de care sufera, urmand o dieta care furniza celulelor sale nutrientii de care a fost nevoie pentru a functiona. Practic, aceasta este o versiune mai strica a dietei Paleo, fiind intregita de o multime de alte suplimente. Rezultatele acesteia nu au fost spectaculose.

Paleodieta este cel mai sanatos mod de alimentatie deoarece este singura abordare nutritionala care lucreaza cu fondul genetic uman pentru un corp puternic si plin de energie. Cercetarile din biologie, biochimie, oftalmologie, dermatologie si multe alte domenii arata ca regimul alimentar modern, plin de alimente rafinate, grasimi si zaharuri, reprezinta cauza bolilor degenerative, cum ar fi obezitatea, cancerul, diabetul si bolile cardiace, maladiile Parkinson si Alzheimer, depresia si infertilitatea.

Multi oameni au depasit tot felul de boli prin adaptarea unei diete simple, bazata pe mancare adevarata in concordanta cu trecutul nostru de vanator- culegator. Daca suferi de probleme de sanatate cronice, grave sau nu, atunci trebuie sa incerci o dieta naturala pentru cel putin 30 de zile.

S-ar putea să-ți placă și...