Stiri Mondene

Gresesti de la prima ora a diminetii

Inca de la inceput de zi esti „predispus” sa gresesti, asta pentru ca fiecare detaliu al unei dimineti inseamna o lene ce caracterizeaza situatia si care te face sa prelungesti momentul. Degeaba te intrebi de ce iti este atat de greu sa te trezesti si sa fii fresh la prima ora a diminetii cand de fapt nu faci ceea ce trebuie.

In primul rand nu prelungi totul; pana la urma tot te vei trezi insa mai mult decat ideea in sine faptul ca lasi perdelele trase, ca nu permiti ca lumina sa patrunda in incapere te va face sa fii mai morocanos si sa nu iti ajuti practic organismul sa se trezeasca. Asa cum arata si studiile se pare ca cei care se trezesc bine dispusi au mai multe sanse sa isi continue ziua in acelasi fel. Si nu, nu este un mit despre asta.

Trezitul brusc. Nici cealalta extrema nu este tocmai cea mai indicata de vreme ce asta implica o trezire brusca. Pentru ca se pune o mare presiune pe intreg organismul nu este exclus sa dai de dureri musculare, de spasme. Oricat de banal suna se intampla adesea si nu este tocmai placut sa iti incepi dimineata cu asa ceva.

Amanarea alarmei nu este nici ea prea ajutatoare. De fapt dauneaza mai mult decat crezi, ceea ce ii face pe specialistii in domeniu sa afirme ca acea posibilitate de snooze este una din cele mai proaste inventii. Asta pentru ca iti fragmenteaza somnul si pentru ca in cele din urma strica ritmul organismului.

Ori daca mai pui si dorinta de a bea o cafea la prima ora a diminetii ora pe care o alegi este si ea importanta. O alta greseala frecventa este aceea de a bea cafea imediat dupa trezire, facand organismul sa se mai lenes in a se trezi singur.

S-ar putea să-ți placă și...