Alimentatie, Bauturi

Gheata si utilizarile ei

Gheata este un element foarte folosit in multe industrii. Fie ca este vorba despre gheata obisnuita sau gheata carbonica, exista o multime de domenii in care sunt folosite, din diverse motive si pentru o multitudine de efecte.

Despre gheata obisnuita

Gheata obisnuita are intrebuintari incepand de la industria alimentara pana la utilizarea ei la patinuare, la sculpturi etc. Avand in vedere tehnologia de astazi, ea poate fi modelata in multe moduri pentru a se obtine rezultate exceptionale.

In domeniul sculpturilor din gheata se poat realiza diferite forme sau domenii care servesc unor scopuri diferite. Pentru evenimente impresionante, multe firme care le organizeaza folosesc gheata ca element marcant. Un exemplu relevant ar putea fi realizarea barurilor din gheata. Acestea vor oferi o imagine aparte evenimentului dumneavoastra.

Tot din gheata se pot realiza si foarte multe suporturi impresionante cum ar fi suporturile pentru fructe, pentru flori sau pentru sampanie. Daca doriti sa va prezentati la o expozitie de iarna, puteti alege chiar realizarea logo-ului firmei dumneavoastra din gheata.

Foarte folosita in industrie este gheata pisata. Ea are rolul de a pastra proaspat pentru o perioada cat mai lunga produse ca pestele. Deasemenea, si in cazul transportului unor astfel de produse se poate folosi tot gheata pisata.

Gheata pisata nu lipseste din nici un bar din lume. Ea este folosita mai ales in cazul bauturilor ca mohito. Peste 10 tone de gheata au folosit si orasele Bucuresti, Sibiu, Cluj si timisoare unde la inceputul anului trecut a fost organizat turneul de gheata din Sp. Petersburg.

Un alt fel de gheata este si gheata carbonica. Ea este folosita intens in ultima vreme in special pentru efectele speciale care pot fi creeate cu ajutorul ei la un eveniment special. Este vorba despre gheata carbonica ieftina ce poate fi folosita de oricine.

In principal, este folosita in cazul bauturilor. Realizata sub forma unor mici granule, este introdusa in pahare de vin, sampanie sau alte bauturi. Efectul consta intr-un fum care iese din bautura, oferind impresia unei fierberi intr-un laborator chimic. Gheata carbonica este 100% comestibila asa ca dupa cele 3 minute de efect, bautura din pahar poate fi consumata fara nici o grija.

Nuntile sunt din nou un eveniment in care se obisnuieste din ce in ce mai des folosirea ghetii carbonice. Aici, dansul mirilor poate fi desprins de pe cer. Tot gheata carbonica se face responsabila de fumul greu care da impresia de nori intinsi pe scena, la picioarele mirilor.

Intrebuintarile ei, in diferite forme sunt nelimitate. Multi o folosesc asa cum am spus pentru a creea efecte speciale la diferite evenimente si pe diferite scene. Totusi, ea are si alte intrebuintari practice, datorita proprietatilor pe care le detine.

Una din aceste ar fi in medicina. Medicii dermatologi o folosesc cu succes in indepartarea negilor iar domeniul medical in general, pentru transportarea corespunzatoare a probelor biologice.

Sablarea se realizeaza mai usor cu ajutorul ghetii carbonice iar fermentarea strugurilor se face mai bine cu ajutorul ei. Sunt sigur insa ca fiecare dintre voi, observandu-i proprietatile puteti sa o folositi in diverse domenii pentru operatiuni diferite.

S-ar putea să-ți placă și...