Social

Filme pe care nu le voi uita

In viata asta, urmarim mai mult ca sigur cateva mii de filme la un moment dat insa categoric, la un moment dat de cele mai multe din ele uitam, oricat de mult ne-ar fi placut. Astfel, incerc astazi sa ma gandesc la filmele care m-au marcat, care m-au schimbat si care m-au facut intr-un fel sau altul sa le tin minte. Trebuie sa mentionez un lucru foarte important: de cele mai multe ori, filmele cu un final deschis sunt cele pe care cei mai multi dintre noi ni le amintim.

In cazul unui film cu final, ori de care ar fi el, trist sau fericit, atat timp cat finalul nu e deschis, nu te mai face deloc sa te gandesti deloc la el. Ei bine, un film cu un final deschis te lasa mai mereu pentru o buna perioada de tim cu gustul vesnicei intrebari: what if?

Incep mai intai cu trilogiile si mentionez ca una din cele mai de succes trilogii si pe care si eu am urmarit-o cu placere si pe care inca o tin minte este bineinteles, trilogia Lord of the Rings. Nu stiu, parca acel peisaj de poveste te tine mereu prinsa acolo si categoric, personajul care mi-a ramas de suflet si pe care l-am gasit cu aceeasi placere si in The Hobbit este Gandalf cu aura lui misterioasa.

Un alt film care mi-a ramas in minte si care m-a facut sa-mi pun multe intrebari o buna perioada de timp a fost Inception. Pur si simplu filmul acela e mind blowing si a trebuit sa-l urmaresc cred de vreo doua trei ori ca sa il inteleg pe deplin.

Ei bine, in final, nu pot sa nu vorbesc si despre un film romantic si oricat de cliseu ar parea, Titanicul este categoric o capodopera de netagaduit pentru istoria cinematografica.

S-ar putea să-ți placă și...