Personale

Factori motivatori pentru a ne mentine in forma

Esti supraponderal sau supraponderala? Mergi ore intregi pentru ca nu stii cand vei manca din nou? Nu mai mananci alimente grase de dragul de a incerca ceva nou? Obiceiurile tale de consum te-au invins, si ti-au modelat corpul, oferindu-i forme voluptoase?

Dintr-o data iei decizia de a renunta la mancarea nesanatoasa si iti concentrezi energia pentru a reveni la un corp de invidiat si sanatos. Nu e usor sa mergi la sala zilnic cate 2-3 ore, dar odata acest lucru va evolua de la greu, la placut pana la rutina.

Mersul la sala ar trebui sa devina ca mersul la serviciu, sau mai bine spus, sa devina parte din viata noastra. Pentru ca sa intelegem mai usor acest lucru, este nevoie sa stii despre urmatori 3 factori, factori care te vor motiva sa mergi la sala:

1. Rezistenta. Gambele iti tremura si nu ai transpirat suficient pentru greutatea de care vrei sa scap. Iti spui ca vei exersa pana vei reusi sa duci exercitiul la bun sfarsit. Odata ce ai facut acest lucru, ajungi sa cunoste capacitatea ta de a suporta, rezista si de a invinge. Important este sa nu renunti, atunci cand mai ai o genoflexiune sau inca o tura de alergat. Corpul tau trebuie sa simta si putina durere, chiar daca ceilalti iti spun sa renunti.

2. Vointa de a spune NU. Un nou program de fitness cere o schimbare in stilul tau de viata. Spunand nu la ceea ce obisnuiam sa facem sau sa mancam, intarzie momentul plin de o satisfactie imediata pentru o recompensa uriasa de mai tarziu.

3. Practica te face perfect. Oamenii dobandesc abilitati prin explorarea si practicarea diferitelor meserii. Majoritatea expertilor au inceput ca si incepatori. Aplica acest model si la orice altceva vei face. Vei vedea ca va functiona.

Oricine poate fi cat de slab doreste, asta depinzand bineinteles de efortul depus, iar pierderea in greutate este o davada a acestui lucru. La urma urmei, ceea ce a fost castigat, invatat si indurat, aduce o satisfactie de mai lunga durata fata de acele gustari nesanatoase de la magazinul din colt.

S-ar putea să-ți placă și...