factori aplicatii
Gadget, Tehnologie

Factori de senzatie necesari oricarei aplicatii de succes

factori aplicatii

In timp ce industria mobilelor si a tabletelor continua sa se bucure de o crestere semnificativa in popularitate si in venituri, a deschis o fereastra mai mare pentru companiile si dezvoltatorii care intra pe piata prin intermediul propriilor aplicatii. Acesti dezvoltatori se pot bucura de beneficii considerabile din perspectiva afacerilor pentru furnizarea catre clienti de noi informatii si produse sau servicii de care este nevoie.

Exista in momentul de fata peste 1 milion de aplicatii disponibile pentru a fi descarcate si App Store, fie gratis, fie pentru un pret mai mic, chiar si pentru un pret mai mare. Crearea unei aplicatii care este de succes in cazul ambelor genuri pentru utilizarea pe tableta sau pe smartphone ia mai mult decat o simpla lansare in domeniul public pentru a fi descarcata. In timp ce utilizarea de strategii si de reclame de marketing pentru promovarea existentei aplicatiilor este un lucru extrem de benefic, aplicatia in sine trebuie sa dispuna de un numar de factori cheie care sa asigure faptul ca iese in evidenta dintre celelalte.

Factorul „Functionalitate” 

Evolutia semnificativa in tehnologie a permis dezvoltatorilor sa produca aplicatii care asigura elemente vizuale de inalta-definitie si calitati fine de animatie. Ambele lucruri sunt importante pentru crearea de aplicatii de succes, mai ales pe piata de gaming unde nu numai competitia este mare, ci si felul in care se descarca aplicatiile create.

Implementarea de programe foarte bune de software a permis celui mai popular gen din prezent, jocurile de actiune sau de rol, sa infloreasca si sa fie din ce in ce mai cautare. Jocuri ca Clash of Clans, Boom Beach si Game of War  pot sa asigure toate functii minunate de joc pentru toti cei care sunt pasionati de actiune.

Factorul „User-friendly”

Aplicatiile ar trebui sa urmeze acelasi principiu ca si site-urile web in ceea ce priveste asigurarea ca vor permite servicii prietenoase cu utilizatorii, usor de accesat si usor de navigat, pentru ca fiecare dintre cei interesati sa gaseasca ceea ce cauta.

Companiile si dezvoltatorii pot cauta foarte mult sa fie mai creativi atunci candn proiecteaza fiecare pagina in parte dintr-o aplicatie, dar trebuie sa gaseasca un echilibru intre dinamism si simplitate. Aplicatiile care sunt greu de utilizat nu sunt foarte clare, exacte si pot dezorienta foarte mult pe toti userii. Amazon si eBay sunt doua exemple perfecte de companii de retail care au reusit sa atraga si mai multi cumparatori cu ajutorul aplicatiilor create pentru sfera mobile.

Blogger: Oana M. Roman

S-ar putea să-ți placă și...