panouri solare
Casa si gradina, Servicii, Stiinta, Tehnologie

Eficienta panourilor solare

panouri solare

panouri solareIn ziua de azi, panourile solare sunt folosite in mare pentru a genera electricitate. Panourile solare, fiind o sursa inepuizabila de energie, sunt folosite in mod extins pentru a genera energie. Cu cresterea sporita a consumului de electricitate, sursele de energie au crescut de asemenea. Energia solara este o sursa inepuizabila de energie, dupa cum spuneam si mai devreme si poate fi valorificata pentru a genera electricitate in orice moment.

Panouri solare pentru generarea de energie

Celulele solare sunt principalele dispozitive care capteaza energia solara si o preschimba in energie electrica de catre mecanismele fotovoltaice. Celulele solare sunt asamblate in asa masura incat sa semene cu diferitele dispozitive solare ca panourile solare, modulele solare si celulele fotovoltaice care sunt folosite foarte intens in ziua de azi pentru crearea de electricitate.

Eficienta dispozitivelor in cauza este o preocupare importanta pentru experti pentru ca in cazul in care eficienta este scazuta, la fel va fi si capacitatea sa de a crea energie electrica. Asadar, trebuie sa cunoastem eficienta celulelor solare inainte de a le folosi in diverse scopuri in care este perceputa generarea de electricitate.

Eficienta panourilor solare in gospodarie

Utilizarea panourilor solare in gospodarii devine destul de comuna chiar si in Romania. Acestea sunt folosite pentru a genera curent pentru a gati, a incalzi incaperile, dar si pentru a fierbe apa, si sunt incorporate intr-un numar foarte mare de dispozitive.

Panourile solare, ca si cele de la Eco Joy Romania sunt instalate pentru a furniza energie in cazul cuptoarelor cu microunde, a aerului conditionat, a caloriferelor si a altor dispozitive electrice de prin casa. Acest lucru este posibil mai ales pentru ca energia solara este abundenta, regenerabila si relativ ieftina.

Eficienta panourilor solare pentru sursele flexibile

Panourile solare flexibile sunt folosite pentru acele dispozitive care necesita un randament mai scazut si genereaza mai putina electricitate. Dispozitivele flexibile includ boilerele cu apa calda, luminile de peisagistica cum ar fi luminile de gradina si luminile de securitate. Pompele solare, incarcatoarele de baterii solare, celulele fotovoltaice, etc, sunt doar cateva exemple de panouri solare flexibile.

Acestea necesita de asemenea un consum foarte scazut ale energiei solare, asadar un panou solar cu o eficienta mai scazuta poate fi utilizat pentru a intampina aceste necesitati. De vreme ce consumul de energie solara a castigat un avans rapid, ultimele tehnologii sunt aplicate pentru a creste randamentul si eficienta panourilor solare.

Celulele solare invelite in materiale care absorb lumina sunt utilizate pentru a creste eficienta panourilor solare cu 40%. Daca planuiesti sa iti alimentezi locuinta cu energie solara, echipeaz-o cu panouri solare de calitate care sunt disponibile la cel mai inalta nivel. Celulele de siliciu sunt cele mai intrebuintate panouri solare dintre toate cele existente, deoarece au un grad foarte inalt de eficienta, ajungand chiar si la 40%.

Tehnologiile moderne cum ar fi modulele solare magnetice si nano-particulele sunt utilizate pentru a creste valoarea eficientei. Cu avantul nanotehnologiei, o eficienta de pana la 80% poate fi obtinuta. Asemenea celule solare sunt create din nano particule, care sunt la randul lor capabile de a aduna radiatia infra-rosie de la soare in abundenta, char si pe timp de noapte.

S-ar putea să-ți placă și...