Copii, Sanatate

Din secretele bunicii

De la bunica stim ca o raceala se trateaza mai bine cu ceaiuri si o multime de alte leacuri din stravechi. Nu am avut intodeauna medicamente cu ajutorul carora sa ne tratam rapid de orice boala astfel ca de-a lungul timpului am depins de ajutorul de la natura. Si se prea poate ca acestea sa functioneze si acum insa comoditatea cu care putem apela la medicamente face ca leacurile babesti sa fie departe de noi.

  1. Bunica iti recomanda ghimbir? Concret chiar poate sa ajute caci ghimbirul face minuni cand vine vorba de greata pe care o resimti la nivelul stomacului. Si in plus grabeste arderile si te face sa elimini mai repede toxinele si implicit raceala.
  2. Folosesti miere si pentru eventuale rani la nivelul pielii. Este adevarat ca aceasta poate functiona ca si un cicatrizant si grabeste vindecarea. Singura conditie este sa nu fie vorba de cine stie ce rana adanca si deschisa. Cat despre restul ai mana libera sa alegi mierea pentru aproape orice problema de piele, chiar si ca tratament acneic.
  3. Sa tii cont de aerul conditionat caci cel putin pe timp de noapte acesta poate dauna pana sa duca la raceala. Este adevarat caci mucoasa nazala se usuca prea tare si permite astfel ca virusurile sa patrunda mai repede.
  4. Mananca ciocolata pentru energie. Este adevarat ca in momentul in care nu avem adrenalina si suficient zahar in sange apar si starile de somnolenta si ciocolata ar putea sa ajute pe moment prin continutul sau de cafeina insa nu te baza pe asta in fiecare zi.
  5. Supa este leac pentru raceala. Ar putea fi insa nu si cand avem deja o infectie. Raceala clasica daca se poate spune asa in schimb este cazul ideal de vreme ce supa ajuta la decongestionarea nazala, la un flux al mucusului si ameliorarea starilor de rau.

Se pare ca si bunica are dreptatea ei.

S-ar putea să-ți placă și...