Drumuri

Detectoarele de radar, necesare?

Exista diverse opinii despre detectoare radar. Cert este ca legea permite, iar soferii sunt mai mult decat incantati de asta. Un astfel de aparat este in masura sa detecteze operatiunea organelor de control asupra vitezei cu care circuli. Un soi de preventie in acest sens va face si marea diferenta intre o amenda, punctele de penalizare si libera circulatie.

A se intelege insa ca astfel de aparate sunt mai degraba utile pentru cei care calatoresc foarte mult, pentru cei care sunt prinsi cu mata in sac chiar si in situatii cand parca au o justificare reala. Urgente avem cu totii, calcam acceleratia din cand in cand insa se intampla ca acest lucru la un moment dat sa iti faca o gaura in buget. Asa ca un detector de radar te pune la adapost din acest punct de vedere.

Exista pe piata tot felul de optiuni, ca de exemplu detectoare radar Beltronics. Din punct de vedere al pretului, dar si al calitatii, Beltronics se distinge ca fiind un tip de detector radar foarte popular. Poate capta diverse unde, are semnale atat audio cat si luminoase si te poate insoti la drum lung. Brandurile difera, la fel ca si capacitatea si caracteristicile fiecarui aparat de acest gen. Ce intereseaza in mod special este nu numai detectarea in sine ci si avertizarea in cat mai scurt timp si cu posibilitate de a avea putere de reactie. Un detector de raadar trebuie sa fie capabil sa intercepteze  rapid unda unor dispozitive de urmarie a vitezei si sa emite semnale de avertizare, cat sa existe timp pentru a incetini.

Este un astfel de aparat necesar? Exista probabil doua tabere cand vine vorba de acest aspect. Necesitatea o vedem cu totii cand patim sa fim amendati pentru o mica depasire de viteza, cand ne grabim la o destinatie. De altfel utilitatea acestor aparate o face mai ales cazul „patitului”, cand dam vina pe excesul de zel, pe nedreptate si asa mai departe. Pana la urma nu ne dorim sa castigam amenzi pentru depasiri de viteza ci sa ne bucuram atat de drum cat si de experienta de sofat, indiferent de traseu, distante si asa mai departe.

S-ar putea să-ți placă și...