Educatie Sexuala

De ce prezervativul INCA e la moda

Aud des diverse discutii cu prieteni care se lauda ca ei nu folosesc prezervativul din nu stiu ce motive tampite. Ei bine, indraznesc totusi sa spun ca prezervativul inca e la moda si motive pentru asta sunt nu unul, nu doua ci cateva zeci.

Haideti sa lasam putin copilariile deoparte si sa gandim logic si rational. In priumul rand, familia nu mai are astazi importanta pe care o avea alta data. Astfel, astazi poate ca inainte sa te casatoresti ai mai multe relatii sexuale. In cazurile aceste, in toate, prezervativul inca este la moda.

Da, daca te casatoresti, nu vei mai folosi prezervativul decat doar atunci cand nu doresti copii si stii ca e o perioada in care nefolosirea acestuia, ar putea duce la o sarcina. In orice alt caz, intr-o familie, da, prezervativul nu mai este la moda.

Revenim insa la tineri, la toti cei care nu sunt casatoriti insa care au relatii sexuale la un moment dat cu anumite persoane. Ei bine, indiferent ca iti este colega/ coleg de scoala, cunoscut sau necunoscut, prezervativul nu este o optiune ci o necesitate.

Inspectand cazul tinerilor, prima teama este aceea a unei sarcini. Nu doresti asta? Simplu, foloseste prezervativ.

Urmeaza bolile cu transmitere sexuala. Vrei sa faci sex o data si mai apoi sa stai cu probleme o viata? Simplu, foloseste prezervativ.

Tin sa ma repet: nu conteaza cat de bine cunosti sau nu o persoana: blile sunt boli si chiar si cei mai curati si mai frumosi barbati, cele mai curate si frumoase femei le pot avea.

Mai mult decat atat, chiar si atunci cand ai o relatie serioasa, ce speri ca se va materializa intr-o casatorie, tot nu trebuie sa renunti la folosirea prezervativului pana in momentul in care ambii va veti face analizele necesare.

S-ar putea să-ți placă și...