Scenele saptamanii

Daca ne-am gandi la Dumnezeu ca la un programator…

Stiti cator intrebari teologice care ne chinuie nu li s-ar raspunde corect daca ne-am gandi la Dumnezeu ca la un programator?

 1. Controleaza Dumnezeu tot ce mi se intampla in afurisita asta de viata? Ar putea… daca ar folosi un debugger, dar e asa plicticos sa verifici tot ce se petrece cu toate variabilele alea…
 2. De ce da voie Dumnezeu raului sa se petreaca? Fiindca a crezut ca l-a eliminat de la versiunea intai.
 3. Stie oare Dumnezeu totul? Ii place sa creada asta, dar e adesea surprins de ce poate descoperi echipa de testare.
 4. Ce-l face totusi sa intervina in treburile pamantenilor? Daca se produce o eroare critica, sistemul il suna pe mobil automat si El se logheaza de acasa incercand s-o repare. Daca nu reuseste, atunci lucrurile pot astepta si pana maine dimineata.
 5. Chiar a facut Dumnezeu lumea in 7 zile? Mda, de fapt sapte zile si sapte nopti, pe cand traia cu acadele si Coca-Cola. Intr-a saptea, s-a dus acasa si si-a dat seama ca il lasase nevasta.
 6. Cum de s-a dus vremea miracolelor? Aia era faza de dezvoltare. Acum e faza de intretinere.
 7. Cine e Satan? Satan e seful de departament care crede ca are mai multa putere decat de fapt detine, asa ca tuturor celor ce nu sunt programatori le e groaznic frica de el. Dumnezeu il considera agasant, dar lipsit de relevanta.
 8. Care e rolul pacatosilor? Pacatosii sunt oameni care gasesc tot timpul metode de a aiuri sistemul, desi Dumnezeu see thru pokies l-a gandit rezistent la idiotenia omeneasca.
 9. Unde mergem dupa ce murim? Pe un DVD de backup.
 10. Ne vom reincarna? Nu, daca nu se va ivi o nevoie deosebita de a va recrea. Si cum cautatul prin fisierele backup este una dintre cele mai triste sarcini, chiar de se va ivi nevoia, Dumnezeu mai mult ca sigur va spune ca DVD-ul s-a sters din greseala.
 11. Sunt oare unic si special in acest univers? Exista peste 10.000 de companii care ruleaza copii identice ale tale in versiunea aceasta.
 12. Care e scopul universului? Dumnezeu l-a creat cu eleganta si simplitate, par pana la urma utilizatori lipsiti de tact i-au cerut sa adauge o serie de functii idioate facandu-l mai complicat si mai scump ca oricand.
 13. Daca ma rog, Dumnezeu o sa ma auda? Poti sa-ncerci sa-ti pierzi timpul spunandu-i ce sa faca, dar mai bine il lasi sa programeze cum crede de cuviinta.
 14. Care este religia cea adevarata? Toate sistemele au avantaje si dezavantaje, asa ca alege-l pe cel care iti satisface mai multe nevoi si nu te lasa convertit.
 15. Cum sa ma feresc de rau? Schimba-ti parola in fiecare luna si nu iti pune parola un nume propriu, un cuvant de uz curent sau o data, cum ar fi ziua ta de nastere.
 16. Unii oameni pretind ca-L pot auzi pe Dumnezeu. E adevarat? E mult mai probabil sa primeasca e-mail. Unii oameni spun ca Dumnezeu e iubire.
 17. Abort, Retry, Fail? Asta nu e intrebare. reformulati-va problema.

S-ar putea să-ți placă și...