Psihologie

Cum sa iti revii dintr-o durere emotionala?

Durerea vine cu un mesaj. Informatia care o insoteste poate fi extrem de specifica, insa se poate incadra in una din cele doua categorii: „Am avea mai multa viata daca am face mai multe lucruri” sau „Am avea mai multa viata daca nu am face anumite lucruri”. Odata ce primim mesajul durerii si ii urmam sfatul, durerea incepe sa treaca.

Cu totii avem suisuri si coborasuri si experimentam emotii de durere cateodata. Insa acest lucru nu inseamna ca se intampla ceva gresit cu noi. Nu inseamna ca suntem defecti- ci chiar din contra- ne arata ca suntem umani, deoarece suntem capabili sa simtim emotii si sentimente.

Ce trebuie sa faci ca sa treci peste un moment greu din viata ta?

Imbratiseaza tot ceea ce intalnesti in viata. Lasa orice emotie de furie sau de frustrare deoparte. Imbratiseaza tot ceea ce vine in calea ta si accepta situatia prin care treci.

Nu mai incerca sa detii controlul- exista situatii in care trebuie sa stai in frunte, si situatii in care trebuie sa ramai in urma; momente in care esti in siguranta, si momente in care te afli in pericol. Aceste lucruri fac parte din circuatia naturala a vietii si nu trebuie sa faci nimic ca sa te impotrivesti acestor lucruri. Renunta la ideea ca trebui sa lupti pana la sfarsit ca sa te vindeci. Toate se vor rezolva treptat.

Petrece timp cu tine insuti. Atunci cand iubesti pe cineva, petreci timp cu acea persoana. Iar in momentele intunecate din viata noastra, cand durerea este prezenta in sufletul si inima noastra, petrecerea timpului cu noi insisi poate fi un adevarat cadou pentru noi. I-ati destul timp pentru a cunoaste si pentru a aprecia tot ceea ce tie ti se pare frumos si important.

Nu iti asuma chiar totul. Iubeste orice insa nu presupune ca esti stapan peste tot ceea ce iubesti. Impaca-te cu gandul ca nimic nu dureaza pana la nesfarsit in aceasta viata si traieste-ti fiecare zi ca si cum ar fi ultima din viata ta.

S-ar putea să-ți placă și...