Personale

Cum sa impachetezi cand vrei sa te muti

Sa impachetezi pentru o vacanta de doua saptamani e greu. Oare cum e sa impachetezi pentru a te muta in casa noua? Nu multi se gandesc la cum sa impacheteze, chiar daca se pregatesc sa se mute. Ei bine, sunt o multime de facut. Incepe sa colectezi cutii de carton cel putin cu o luna inainte de a te muta. In cazul mobilei, impacheteaz-o cu foloie si lipeste cu banda pentru a nu se desprinde si pentru a o proteja de zgarieturi, praf etc.

1. Aduna toate cutiile necesare, de diferite marimi. Vei avea nevoie de mai multe tipuri de cutii rezistente pentru a suporta greutatea diferitelor obiecte din casa. Vei mai avea nevoie si de diferite tipuri de benzi, panze, ziare(pentru vesela), foarfece, marker-e pentru a nota pe cutii etc.

2. Pregateste-ti un spatiu in care sa depozitezi tot ce impachetezi. Impacheteaza fiecare obiect in parte cu destule straturi de folie cu bule de aer, in functie de fragilitatea fiecarui obiect in parte. Impacheteaza obiectele grele cum ar fi cartile sau jucariile in cutii mici. Nu aglomera cutiile pentru a nu le rupe. Foloseste ziare mototolite sau hartie de orice fel pentru a umple spatiile goale din cutii.

3. Asigura-te ca scrii pe fiecare cutie in parte ce impachetezi si impacheteaza calculat. Nu te apuca sa impachetezi din 3 camere odata. Impacheteaza obiectele din fiecare camera in parte, de la cele mai mici la cele mai mari si nu uita sa marchezi cutiile pentru a sti ce si unde sa cauti cand despachetezi. Prea mare stresul si crezi ca nu te descurci sau nu poti face toate astea? Apeleaza la o firma serioasa de relocari, cum ar fi Bastraslochi si scapi de toate grijile.

4. Daca doresti insa sa impachetezi sigur si sa apelezi la firma de relocari doar sa te ajute cu mutatul, nu uita sa impachetezi o cutie de deschis prima data. Este vorba despre toate obiectele pe care le vei folosi pana in clipa in care te vei muta. Spor la mutat!

S-ar putea să-ți placă și...