In fiecare an sezonul rece pune destul de multe probleme proprietarilor. Indiferent daca este vorba de pierderi de caldura, de un consum irational sau negestionat corespunzator, in lunile de iarna adesea facturile la incalzire au valori destul de mari.

noul salus it 500Daca avem in vedere si faptul ca scumpirile sunt destul de dese, e evident ca orice proprietar cauta sa eficientizeze costurile si sa reduca sumele platite luna de luna cu privire la incalzire si apa calda. Care sunt masurile ce ar putea fi adoptate pentru asta?

Ca solutie pentru a reduce costurile, majoritatea proprietarilor au ales debransarea de la sistemul public de furnizare a apei calde si caldurii, intrucat erau nevoiti sa achite pierderile de pe retea si aveau parte si de disconfortul de a ramane fara apa calda pe perioadele reviziilor. Instalarea unei centrale termice pe gaz a rezolvat in multe cazuri insa doar o jumatate din problema.

Cheltuiala ramane tot la nivel destul de ridicat, deci ce este de facut? In continuare va oferim cateva sfaturi utile pentru a eficientiza consumul si pentru a reduce cheltuielile cu incalzirea.

  • Scapa de usile si ferestrele vechi. Opteaza pentru sisteme noi, pentru usi si ferestre din tamplarie PVC cu geamuri termopan. Vor etansa mult mai bine decat un set de geamuri vechi, din lemn, printre care simti mai tot timpul curenti de aer pe langa toc. In plus, izoleaza mult mai bine si din punct de vedere fonic.
  • Izoleaza peretii. Un perete izolat interior – exterior va pastra chiar mai mult de 20% din caldura in interior. Astfel iti vei reduce pierderile si automat si valoarea facturilor.
  • Cumpara-ti un termostat pentru centrala. Vei reusi sa reduci considerabil consumul de gaz, intrucat optimizeaza functionarea centralei numai in functie de necesar. Daca vrei control deplin si chiar individual al temperaturilor pe zone de incalzire iti recomand noul Salus iT 500.
  • Realizeaza la timp verificarile centralei termice. Daca vrei sa ii asiguri centralei un randament maxim, intreaga instalatie de incalzire va trebui verificata cel putin o data pe an. Vei preveni astfel deteriorarea inainte de vreme a sistemului, dar si un eventual consum mai crescut de energie. Chiar daca verificarea centralei este obligatoriu de efectuat o data la fiecare doi ani, daca vei face verificari ale intregului sistem de incalzire anual, vei creste durata de utilizare a acesteia.
  • Nu masca radiatoarele cu obiecte de mobilier. In momentul in care caldura emisa de radiatoare este ecranata de aceste obiecte de mobilier, va trebui sa astepti mai mult pana temperatura din camere ajunge la nivelul dorit. Automat, vei consuma mai mult si va trebui sa platesti mai mult.noul salut it 500

Printre alte sfaturi pentru reducerea consumului si a facturilor s-ar mai numara si aerisirea periodica a caloriferelor sau dotarea acestora cu robinete termostatate. Daca aerisirea periodica nu e o problema si va intrebati de unde ati putea gasi robinete termostatate pentru radiatoare, aflati ca noul Salus iT 500 mentionat anterior le contine. Sistemul include solutii perfecte si un mod automatizat de actiune care va reusi sa optimizeze si sa eficientizeze consumul de caldura.

Reducerea cheltuielilor cu incalzirea poate fi dificila, dar nu este nicicum imposibila. Respectarea masurilor enumerate mai sus va atrage dupa sine facturi mai reduse si implicit economii, chiar si in lunile de iarna.