Personale

Cum sa cresti performanta telefonului Android

Avand in vedere ca sistemul de operare Android are o cota de piata de peste 80% in momentul de fata la nivel global, este destul de probabil ca si tu ai la randul tau un telefon care foloseste acelasi sistem de operare.

In cazul  in care simti ca telefonul tau a devenit din ce in ce mai incet si mai greoi in actiuni ai putea incerca o serie de mici modificari care iti vor aduce telefonul la performante mai rapide.

In momentul in care un telefon Android iese de pe linia de productie, acesta are o serie de aplicatii preinstalate de care majoritatea utilizatorilor nu au nevoie. Acestea ajung sa iti ocupe spatiu si sa fure o parte din puterea de procesare a telefonului tau. Va trebui sa le dezactivezi intrand in application manager. Astfel vei scapa de aplicatiile nedorite si care nu le vei folosi foarte curand. In caz ca vei avea nevoie de una din ele vei putea sa o reactivezi din acelasi meniu.

De asemenea este indicat sa cureti memoria cache a telefonului. Desi aceasta este folositoare pentru telefon ajunge sa ingreuneze telefonul daca nu este improspatata. Memoria cache stocheaza informatii referitoare la cele mai folosite aplicatii pentru a le deschide mai rapid la urmatoarea accesare.

Cu cat mai multe aplicatii cu atat mai bine nu? Gresit. Desi e foarte interesant sa ai o multitudine de aplicatii instalate pe telefonul tau nu este foarte indicat. Acestea iti vor ingreuna telefonul si mai mult, mai ales daca sunt aplicatii de genul widget. Aceste nu numai ca ingreuneaza modul de functionare a telefonului dar vor consuma si mai multa energie din baterie.

Va trebui sa faci o alegere destul de controversata. Sa alegi performanta sau sa alegi efectele, tranzitiile si alte procese vizuale. Acestea cer putere de procesare din partea procesorului si duc la ingreunarea sistemului.

S-ar putea să-ți placă și...