Sentimente

Cum poti sa ierti diferite lucruri

Suntem atat de puternici incat sa iertam persoanele care ne-au facut un rau la un momentdat sau altul? Vinovatia, ingrijorarea si resentimentele de cele mai multe ori ma epuizeaza, iar ura  pe care o simt fata de anumite persoane nu ma intareste, nu ma face puternica ..ci imi atrofiaza sufletul si trupul. Dar sentimentul de ura si razbunare, oare ma poate face un om bun …sau ma face sa ii seman atat de mult aceluia ce m-a ranit?

In viata fiecare actiune are consecinte, asa ca renunta la asteptari.

Pentru re-energizarea fiintei mele exista un antidot: iertarea. Prin ea imi arat compasiunea si adopt decizii in urma unui act de vointa, desigur. Pentru ca inainte de toate, trebuie sa imi doresc a-l ierta, trebuie sa vreau cu adevarat pentru a reusi. Nu multe persoane reusesc a inlocui sentimentele de furie si razbunare cu darurile iubirii si compasiunii, insa doar cei puternici si generosi pot reusi. Si mie mi-a fost greu sa iert, si nu am fost niciodata generoasa cu cei din jur, m-am razbunat pe fiecare fleac sau lovitura mai puternica, insa niciodata nu am avut nici un fel de satisfactie, de liniste.. din contra, multi ani am fost macinata de sentimentul de vinovatie, am regretat atat de mult ca am atacat salbatic o persoana draga mie, cand as fi putut s-o iert si sa o am aproape langa mine, mereu… Fiara din mine a fost mereu insetata de razbunare, dar niciodata nu si-a putut potoli setea.. pentru ca aceasta cupa a razbunarii pe cat este de dulce, pe atat este de otravitoare.

Avand aceste sentimente negative fata de cineva, singura persoana care a suferit am fost doar eu, pentru ca nu am facut  altceva decat sa-mi canalizez furia asupra unei persoane careia prea putin ii pasa, consumandu-mi astfel toata energia, permitandu-i acelei persoane sa aiba putere asupra mea si sa se joace cu emotiile mele.

Acum am invatat sa iert, am invatat ca iertand ma eliberez de orice suferinta. Am plans, m-a durut si am simtit cum lacrimile mi-au inundat sufletul si au inecat orice urma de sentimente negative. Acum am reinviat, sunt ca o primavara cand toate lucrurile capata un nou inceput, sunt calda si infloritoare, copilaroasa si imbietoare.

De ce sa am sufletul ingreunat de povara razbunarii, cand pot avea un suflet liber si frumos, iubit de toata lumea?

“Cea mai inalta forma de dragoste este aceea de a ierta ceea ce nu poate fi iertat. Vei fi binecuvantat in schimb cu liniste si compasiune.” Fran Hewitt.

S-ar putea să-ți placă și...