Psihologie, Relatii

Criticile din partea partenerului

De foarte multe ori am auzit cupluri in care partenerii se critica unu pe celalalt. De fapt, oricum ar fi, criticile sunt importate si ne pot face sa ne simtim bine sau rau. Criticile sunt cele care ne ajuta si pot fi inaltatoare sau demoralizatoare. Oricum ar fi, toti trebuie sa fim receptivi la critici, indiferent daca ne place sau nu. Ce facem insa cand partenerul de viata ne critica ori de cate ori are ocazia?

Probabil ca va ganditi ca nu exista persoane care sa se iubeasca si sa se critice mereu, sau ca cel putin, nu acesta este cazul dvs. Oricum ar fi, este foarte important sa stiti ca dragostea nu va face sa vedeti lucrurile asa cum sunt ele.

Asa cum se spune in popor, dragostea este oarba si poate ca de multe ori nu vedem ce se intampla in jurul nostru. Vedem lucrurile care ne plac si ii vedem partenerul doar calitati. In timp, ajungem sa ne dam seama ca nu exista o persoana perfecta, la fel cum nu este nici partenerul nostru.

Asa se face ca foarte multe persoane ajung sa isi dea seama in timp ca partenerul nu este tocmai persoana pe care si-a dorit-o intreaga viata. De fapt, nimic nu se poate schimba si nimeni nu se schimba. Avem impresia ca se intampla aceste lucruri insa nu este deloc adevarat. Astfel, dragostea poate sa ne ajute sa vedem criticile ca fiind lucruri foarte dulci insa in timp ati putea sa va dati seama ca nu este deloc asa, ba chiar dimpotriva, sunt extrem de distructive.

Sigur ca atitudinea persoanei care critica este mai mareu una pozitiva pentru ca are impresia ca ofera un sfat bun.

S-ar putea să-ți placă și...