Bussiness, Gadget, Search, Social, Tehnologie

Cresteri Android in SUA

Traim intr-o lume in care smartphone-urile incep sa devina un element indisepensabil in viata noastra. Avand in vedere faptul ca piata aceasta este dominata de doi mai jucatori, Android si iOS, este de asteptat o competitie apriga. Am descorperit t-smart.eu si aici citesc in fiecare zi tot felul de articole bune si folositoare din domeniul tehnologiei. Il recomand cu drag!

Fata de anul 2013, Android a inregistrat o crestere de 8% a cotei de piata in Statele Unite ale Americii, in detrimentul celor de la Apple cu sistemul lor iOS. Astfel Android a ajuns sa detina o cota de paita de aproximativ 60 de procente, mai exact 57,6%, in crestere cu 8,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Ca si cum nu ar fi un lucru destul de rau pentru cei de la Apple, aceasta crestere a celor de la Android a dus la o scadere in detrimentul lor, iOS fiind in scadere cu 7.8% fata de aceeasi perioada.

In ciuda cresterii cote de piata din Statele Unite, si in tari precum Italia si China, acesta nu este una la nivel global. La nivel globa; Android a inregistrat o crestere de doar 1.52 procente. Insa pe aceeasi linie s-au mentinut si cei de la Apple acestia avand o pierdere de 0.1%.

Factorii ce au dus la aceasta crestere pentru Android sunt legati de numarul de dispozitive pe care le-au introdus pe piata, cu preturi mai bune decat cele ale competitorului Apple, telefoane precum MOTO G, OnePLus One, precum si telefoanele celor de la Samsung si LG. Poate ca Apple nu pot oferci clientilor sai smartphone-uri si tablete la preturi budget, insa cei de la Windows si Nokia, potface asta, fiind unul din motivele pentru care cresterea Android nu a fost una mare si la nivel global.

Insa la cum stau lucrurile este de asteptat ca Android sa domine piata in acest domeniu. Nu cred ca este o supriza avand in vedere numarul de smartphone-uri si tablete lansate pe Android, si cei de la Microsoft, pentru moment, nu sunt in pozitia de castiga acest razboi.

S-ar putea să-ți placă și...