Alimentatie, Sanatate

Consumul de bere

Berea este bautura preferata a barbatilor in mod special pe timp de vara.  Este prezenta in toate barurile si poate fi degustata de oricine.

Cea mai veche reteta a berii are o vechime de 5000 de ani. Cu siguranta nu stiai ca hameiul folosit pentru realizarea berii face parte din aceeasi familie de plante ca si marijuana, numita familia Cannabaceae. In lume exista circa 400 de tipuri de bere. Belgia este tara care se bucura de cele mai multe sortimente.

Berea te face mai destept, iti protejeaza oasele dar previne si pietrele la rinichi. Un studiu arata ca o sticla de bere bauta zilnic reduce riscul de formare a pietrelor la rinichi cu 40%.

Un studiu arata ca femeile care consuma bere au o activitate cognitiva mult mai activa. Cea mai veche berararie se afla in Munchen Germania fiind fondata in anul 1040.

Este dovedit faptul ca berea contine toate mineralele necesare supravietuirii. In Evul Mediu nu doar adultii consumau bere ci si copii deoarece era o sursa excelenta de energie, dar si faptul ca era perceputa ca un aliment constituia un avantaj.

Cea mai scumpa bere din lume costa 1000 de dolari sticla si se vinde doar intr-un singur loc si anume in Londra in barul Bierdrome.

In Germania in secolul 19 mamele beau 7 halbe de bere pe zi deoarece considerau ca berea ajuta la alaptat. De asemenea una din cele mai vechi legi din lume se refera la bere. Un rege babilonian a decretat ca fiecare om este obligat sa aiba o ratie zilnica de bere in functie de statul lui social.

Exista si o fobie legata de bere aceasta referindu-se la teama de a vedea paharul gol numindu-se Cenosillicafobie. In anul 1935 au aparut primele doze de bere.

Cel mai mare consum de bere pe cap de locuitor in ultimii ani este prezent  in Republica Ceha iar China are piata cu cea mai rapida crestere din lume.

S-ar putea să-ți placă și...