Personale

Competitii sportive din lume

Inca de la inceputurile omenirii, omul a fost pasionat de activitati posrtive. in timp acestea au inceput sa fie din ce in ce mai rafinate. Sportul a evoluat foarte mult si in momentul de fata fiecare ramanura a acestuia este una care a cunoscut o dezvoltare fara precedent. E in natura omului sa evolueze, asdar si sporturile au evoluat odata cu el.

Astfel au fost organizate competitii sportive pentru a stabili care este cel mai bun intr-un anumit sport. Printre cele mai recunoscute competitii sportive la nivel mondial putem aminti de:

Jocurile Olimpice

In momentul de fata acesta este cel mai mare eveniment sportiv din lume. Ca si in cazul Cupei Mondiale acest eveniment se desfasoara odata la fiecare 4 ani. Sportivi din toate colutirle lumii se intrec in diverse probe de atletism pentru a obtine medalia de aur. Acestea isi au originea inca din Grecia olimpica, tara ce desfasura in mod repetat evenminet sportive in Olympia. Ultima editie a Jocurilor Olimpice a avut sportivi adunati din mai bine de 200 de tari.

Cupa Mondiala de Fotbal

Dupa Jocurile Olimpice, Cupa Mondiala de Fotbal este cea mai prestigioasa competitie sportiva din lume. Prima editie a Cupei Mondiale s-a desfasurat in anul 1930 si ade atunci s-au desfasurat nici mai mult nici mai putin de 32 de editii. Anul acesta turneul s-a desfasurat in Brazilia, turneu castigat de reprezentanta Germaniei. Se estimeaza ca finala in sine a fos vazuta de peste 725 milioane de spectatori la nivel global, facand din acesta unul din cele mai urmarite evenimente sportive din lume.

Fotbalul si ateltismul sunt probabil printr cele mai placute si dorite sporturi in lume. Este de inteles de ce popularitatea acestor turnee este atat de mar si de ce lumea se grabeste sa vada aceste competitii sportive.

In sfera fotbalului si UEFA Champions League este o competitie cu renume, destinata doar cluburilor de fotbal din Europa.

S-ar putea să-ți placă și...