Bizar

Cele mai ciudate superstitii ale romanilor

Exista anumite persoane care chiar se lasa influentate de anumite raditii sau superstitii care trebuie sa fie respectate daca doriti sa aveti noroc.

Suna extrem de bizar, nu-i asa? Ei bine, chiar exista anumiti oameni care sunt superstitiosi si care cred aceste traditii daca le pot numi asa. Sigur, traditia inseamna un anumit lucru in timp ce superstitia este cu totul si cu totul diferit.

Iata cateva superstitii prostesti pe care unii romani le iau in considerare si se ghideaza dupa ele:

  • Una dintre superstitii este faptul c ain momentul in care te muti intr-o casa noua trebuie numaidecat sa iti cumperi ci un cucos pentru ca acesta in momentul in care canta alunga spiritele rele din jurul casei. Aceasta superstitie a pornit fara indoiala din cauza ca oamenii isi doreau sa aiba cucosi in jurul casei si s-a scornit aceasta superstitie.
  • Superstitiile legate de oglinda banuiesc ca deja le cunoasteti, cum ca daca spargi o oglinda te vor urmari 7 ani de ghinion sau ca nu  ai voie sa te uiti noaptea in oglinda. Se spune ca daca te uiti in oglinda seara vei avea ocazia sa vezi ce se intampla in cealalata lume. Mai exact, daca veti privi in oglinda seraa veti putea sa vedeti ce se intampla dincolo de lume. Sigur ca aceasta traditie este toal nesemnificativa in momentul in caremergi in baie si aprinzi lumina.
  • Se pare ca lumanarea este simbolul jertfei si are rolul de a simboliza lumina de la Dumnezeu.
  • Se mai spune ca femeile gravide nu trebuie sa se uite la pisici deoarece vor avea copii parosi. De asemenea, femeile care sunt insarcinate si se sperie nu trebuie sa puna mana la gura sau sa aiba vreo alta reactie de moment deoarece vor naste cu malformatii in zona atinsa.

S-ar putea să-ți placă și...