Stiinta, Stiri Online

Cei mai veninosi serpi din lume

Cel mai veninos sarpe din lume are o piele incredibila. Aceasta este stralucitoare si fina si de o culoare iesita din comun. Dar nu conteaza cat sunt de frumoase aceste creaturi, oricat ai fi de tentan sa le atingi, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a o face. Serpii nu ataca niciodata in mod intentionat oamenii dar situatia se schimba in cazul celui mai veninos sarpe din lume. In realitate acestia se tem de noi la fel de mult cum ne temem noi de ei. Acestia devin agresivi doar in momentul in care sunt deranjati.

Coastal Taipan

Coastal Taipan-ul este unul din cei mai veninosi serpi din lume si are cei mai mari colti de pe continentul australian. Acestia pot ajunge la o dimensiune de 13 milimetri. Colti pe care ii foloseste sa injecteze doze de 120 de mg de venin mortal in sistemul victimei. Corpul lor este robust si poate ajunge pana la o lungime de 3.5. In general acestia au o lungime medie de 2.5 metri. Taipan-ul este de obicei foarte agresiv, dar ataca doar daca esti incoltit sau deranjat. Sarpele poate fi gasit pe coasta Australiei in Queensland sau in insula Noua Guinee.

Eastern Brown Snake

Este cunoscut in general sub numele de Sarpele maroniu si este recunoscut ca fiind pe locul 2 in topul celor mai veninosi serpi din lume. Acesta este gasit in partea estica a Australiei si in Indonezia. Lungimea medie a acestor animale este de 1.8 metri. Sunt foarte rapizi, agresivi si au o istorie care indica faptul ca sunt destul de periculosi. Veninul acestora poate cauza paralizia si daca antidotul nu este administrat in scurt tmp victima poate muri in mai putin de o ora de la momentul in care a fost injectata cu veninul. De obicei acest sarpe are in meniu rozatoare, pasari sau alte reptile mici.

S-ar putea să-ți placă și...