ulei motor
Personale

Ce trebuie sa stii despre uleiul de motor

ulei motor
ulei motor

Orice incepator invata rand pe rand ceea ce inseamna cu adevarat intretinerea unei masini, cu toate cele pe care le include. Asadar uleiul de motor nu este tocmai cea mai usoara parte de care sa se preocupe insa nu este nici de ignorat. Din nevoia de un astfel de produs si pana la partea concreta de a-l utiliza liqui moly mos2 este de dorit.

Pana sa te decizi iata ce ar trebui sa stii despre uleiul de motor:

  1. Uleiul de motor este cel care protejeaza piesele auto, minimalizand forta de frecare, fiind cel care actioneaza practica ca un lubrifiant. Dar in egala masura procesul sau de actiune inseamna si protejarea motorului si a pieselor de rugina si curatarea zonelor de particule metalice. Practic, uleiul este necesar pentru protejarea unui motor autor, pe scurt spus.
  2. Cadn in denumirea unui ulei de motor se regaseste si litera W inseamna specificatia ca acel tip de ulei este indicat de folosire pe timp de iarna, avand o vascozitate in acest sens. Vascozitatea trebuie sa fie si una mica pentru a putea patrunde peste tot intr-un motor insa in egala masura trebuie sa fie cea care trebuie sa isi pastreze si o densitate de tip pelicula care sa acopere piesele si sa le protejeze.
  3. Uleiul se schimba de regula dupa 10 mii sau chiar 15 mii de kilometri parcursi. Asta de fapt variaza, verificarea corecta este cea care demonstreaza concretul si pana la urma tine si de producator.

Chiar daca suna a cliseu poate femeile nu vor intelege mare lucru din asta. Asa ca o luam pe calea scurta. Ai nevoie de ulei de motor si acesta mentine motorul si piesele in stare buna de functionare. Ori daca alegi Liqui Moly Mos2 ai si un alt avantaj, acela de a putea folosi acest tip de ulei pentru orice tip de masina, fie ea cu motor pe benzina sau motorina. Ti se garanteaza ca prin protectia ce o ofera motorului se reduce si consumul de combustibil.

S-ar putea să-ți placă și...