Sanatate

Ce obiecte trebuie sa le schimbi mai des

Aproape orice dn jurul au ete plin de microbi. Desi intr-o oarecare masura exista o limita pana la care organismul nu are de suferit este clar ca in orice caz intentia si nevoia este aceea de a sta departe de microbi de orice fel. Se crede ca din obsesia de a curata totul luna si a folosi in mod excesiv produsele de curatat se ajunge ca diverse bacterii sa devina mai rezistente la actiunea produselor de curatat si sa faic mai mult rau.

Sa inlocuiesti frecvent anumite obiecte din casa si in special din bucatarie este o nevoie permanenta. Iata care sunt acestea:

  1. Tigaia cu teflon este cea care sub efect termic elimina anumite substante nu tocmai sanatoase ce ajung in mancare inevitabil. Mai rau este cand tigaia este zgaraiata asa ca nu ar trebui sa fie o investitie pe termen lung si sa o schimbi  cat mai des.
  2. Prosoapele de bucatarie sunt expuse fara doar si poate multiplelor bacterii. Le folosesti sa te stergi insa vor fi la indemana si cand vei dori sa stergi o suprafata. Nu sunt de tinut prea mult. Si cand vine vorba de prosoapele din baie mai ales pentru ca a trage apa la vasul de toaleta inseamna sa imprastii picaturi peste tot este de la sine inteles ca trebuie sa schimbi acel prosop destul de des.
  3. Buretele de vase culmea care ar trebui sa curete vasele este cel mai murdar din bucatarie si se explica de vreme ce acesta intra in contact cu toate vasele, cu resturile de mancare. Chiar si saptamanal ai putea sa il schimbi.
  4. Tocatorul este si el destul de des expus variilor produse. Nu pentru ca nu l-ai spala corespunzator insa pentru ca fiecare particica a sa, fiecare crapatura poate ascunde bacterii trebuie sa il schimbi frecvent.

S-ar putea să-ți placă și...