mituri fructe si legume
Alimentatie

Ce nu este mit despre fructe si legume

mituri fructe si legume
mituri fructe si legume

Fructele si legumele sunt bune de consum si nu este nimic un mit. Cu toate acestea exista si aspecte care ar putea usor trecute cu vederea din ideea ca nu au cum sa ajute in adevaratul sens al cuvantului. Te inseli, nu este un mit faptul ca o alimentatie sanatoasa include fructe si legume.

Din sirul de aspecte la care sa dai crezare se numara si:

  1. Faptul ca fructele si legumele te ajuta sa previi imbatranirea pielii. Contin antioxidanti si nu numai, care a sa te protejeze de imbatranirea pielii pe termen lung.
  2. Scad colesterolul si prin urmare nici bolile cardiovasculare nu au prea multe sanse sa se dezvolte in timp. Tensiunea are si ea un castig din acest punct de vedere.
  3. Sistemul imunitar este stimulat sa fie mai puternic si rezistent si asta datorita continutul de vitamina C mai ales atat din fructe cat si din legume.
  4. Tin alergiile la distanta. Mai ales in cazul copiilor se pare ca fructele si legumele actioneaza si pentru sistemul imunitar si implicit ii ajuta sa tina la distanta posible alergii dezvoltate din anii de copilarie.
  5. Curata. Un mar spre exemplu curata mai bine dintii si improspateaza se pare si igiena orala in timp ce plamanii au si ei un mare plus.
  6. Tensiunea arteriala este scazuta. Spre exemplu bananele sunt reconscute pentru inducerea starii de calm si de somn de ce nu asadar poti conta pe ele pentru o tensiune reglata.

Intr-o singura privinta nu ai cum sa te bazezi pe fructe si legume, chiar daca este un mit destul de raspandit. Se pare ca in curtele de slabire nu poti conta pe ele ca fiind baza de masa asadar conteaza mai mult cate calorii se insumeaza per zi pentru a slabi sau nu. Asa arata studiile recente se pare.

S-ar putea să-ți placă și...