camere video
Scenele saptamanii

Camere cu hard versus camere cu memorie flash

camere video

Istoric

Desi camerele digitale exista inca de prin anii ’90, ele nu au fost disponibile publicului larg decat prin 2000. Spre deosebire de camerele video cu inregistrare pe caseta, aceste camere fara caseta folosesc un chip digital CMOS spre deosebire de analog CCD care era prezent in cazul camerelor cu caseta. Sunt o multime de camera video fara caseta cum ar fi cele cu drive-uri optice, cele cu hard drive-uri si cele cu memorie flash.

Cele mai multe camere video cu hard drive si memorie flash codeaza imaginea in MPEG-2 sau MPEG-4 si pot de asemenea sa captureze imagini exact ca in cazul unei camere foto, in format JPEG. Cele mai multe din ele se pot conecta la un PC prin intermediul unui cablu USB iar cele mai performante includ conexiuni FireWire sau interfete HDMI.

Marime

Cele mai multe camere video cu memorie flash sau hard drive sunt asemanatoare in ce tine de marime sau portabilitate. Ambele modele sunt potrivite pentru calatorii, fara sa trebuiasca sa-ti faci griji de tona de echipament.

Spatiu de stocare

Spatiul de stocare este un criteriu important in momentul in care te gandesti daca sa alegi o camera cu memorie flash sau o camera cu hard drive. Cele mai multe camere video cu hard drive au memorii cuprinse intre 30 si 120 GB.

In cazul camerelor video cu memorie flash e mult mai usor. In momentul in care ai umplut un card, doar il scoti si il inlocuiesti cu unul gol. Poti astfel sa filmezi pe cate carduri de 32 GB vrei si vei avea mai mare portabilitate in acest sens.

Calitatea video

De cele mai multe ori, camerele din ziua de astazi, indiferent ca au hard drive sau memorie flash sunt capabile sa ofere cam aceeasi calitate, daca e sa comparam doua camere identice unde difera doar tipul de memorie.

S-ar putea să-ți placă și...