Servicii, Sfaturi

Bugetul pentru construirea casei

Sa construiesti o casa in zilele noastre nu este un lucru foarte simplu. Cheltuielile sunt destul de mari si tocmai din acest motiv trebuie sa estimam foarte bine costurile unei case.

Constructia unei case incepe tot timpul cu un plan: trebuie sa te hotarasti foarte bine cum vrei sa arate si apoi sa estimezi costurile intr-un mod cat mai realist. Pentru a reusi sa faci o evaluare corecta a costurilor casei, cel mai indicat este sa tii cont de toti factorii si de toate cheltuielile. Iata de ce trebuie sa tii cont pentru a estima corect costurile de constructtie a unei case:

In primul rand, costurile variaza in functie de dimensiunea casei, de materialele folosite, de amplasare si de constructori.

Proiectul casei

Proiectul este un factor foarte important de care trebuie sa tii cont. Daca vei cauta pe internet vei gasi pretul unui proiect de constructie complet care pune la punct toate detaliile de constructie, incepand de la arhitectura, rezistenta, instalatii termice, sanitare si electrice si alti factori. Daca nu gasesti pe internet un model care sa iti placa poti apela la proiectanti care realizeaza proiecte personalizate, in functie de preferintele tale. Nu uita nici de costurile pentru autorizatiile de constructie.

Constructorul

Este alegerea ta daca alegi ca lucrarea sa se desfasoare sub antrepriza unei firme de constructie sau in regie proprie. Daca apelezi la la o firma de constructie, antreprenorul va analiza proiectul si va oferta lucrarile de constructie. Este o metoda foarte comoda pentru ca nu va trebuie sa cumperi tu materiale constructii pentru ca ei stiu exact de ce ai de nevoie. Practic, un antreprenor serios va scuteste de giji iar singura obligatie care va mai ramaane este aceea de a achita transele de plata.

Daca optati pentru cealalta varianta, si anume sa faceti lucrarile in regie proprie trebuie sa aveti grija ca sa includeti absolut toate cheltuielile. Nu sunt neglijabile cheltuielile pentru imprejmuire si pentru amenajarile exterioare deoarece trebuie sa fie luate in calcul.

Spatiul locuibil

Acesta va influenta in mod direct costul final. In functie de numarul camerelor pe care il veti avea in casa va trebui sa calculati cantitatea de material necesara pentru pereti, acoperis si alte criterii. In ceea ce priveste materialele de constructie, vei gasi pe piata o multime de optiune. Poti sa alegi sa faci casa din caramida, lemn, prefabricate si chiar din sticla. Decizia iti apartine asa ca in functie de bugetul tau trebuie sa faci cea mai buna alegere.

S-ar putea să-ți placă și...