Educatie Sexuala, Femeia, Relaxare, Sfaturi, Social

Boli si igiena intima

Igiena intima este un subiect foarte important care trebuie sa fie abordat oricand. Pana acum oamenii au considerat ca igiena intima este un subiect tabu insa este extrem de important sa faci astfel incat sa acorzi o atentie cat mai sporita acestui lucru.

Exista diferite reguli destinate igienei intime si de ficare data trebuie sa existe cate o interpretare mai personala. Cu toate aceste lucruri este foarte important sa facem astfel incat sa tinem cont si sa ne informam de toate lucrurile pentru  evita greselile de ingrijire intima si cele a bolilor ginecologice. In continuare vom prezenta cateva dintre bolile la care sunteti predispuse din cauza igienei:

Exista foarte multe femei care isi fac spalaturi vaginale fara sa aiba o recomandare a medicului. Datorita unor activitati de autocuratare cu ajutorul anumitpr secretii si cu o anumita acidiate cre omoara bacteriile din zona vaginului. exista foarte multe tipuri de spalaturi vaginale care sunt necesar einsa doar in anumite cazuri. Daca faceti spalaturi fara sa vi se recomande acest lucru cel mai sigur ar fi sa consulatati un medic.

Daca veti realiza anumite spalaturi in mod constant este posibil sa se produca diferite dezechilibre care afecteaza foarte mult flora vaginala si pot produce chiar diferite infectii precum vaginita bacteriana sau o boala antiinflamatorie pelvina. De asemenea, spalaturil vaginale pot sa aduca la scaderea gradului de fertilitate. Din acest motiv trebuie sa fiti extrem de atenta in momentul in care faceti spalaturi vaginale.

De aemenea, multe femei folosesc genuri de dus sau sapunuri fara sa realizeze sau sa isi dea seama ca multe dintre ele sunt substante chimice agresive. Aceste substante chimice sunt de obicei parabeni, triclosan, ftalati si alte lucruri. Parabenii duc la peturbarea functiei sistemului endocrin iar in cazul barbatilor s-a constat faptulmca reduc numarul de spermatozoizi.

S-ar putea să-ți placă și...